🔴 اگر دولت به ۹۵ درصد پرسنل بخش آب می‌گفت بروند در خانه‌شان بنشینند و حقوقشان را بگیرند؛ امید رفع خشکسالی بیشتر بود!

🔴 اگر دولت به 95 درصد پرسنل بخش آب می‌گفت بروند در خانه‌شان بنشینند و حقوقشان را بگیرند؛ امید رفع خشکسالی بیشتر بود!
@sahatzist
این مطلب برشی است از یادداشت محمدحسن کریمی پور،پژوهشگر حوزه آب درباره "ذینفعان خشکسالی ایران" که در نشریه تجارت فردا نشر یافته است.

🔸 ذی‌نفع اصلی و متضرر اصلی بحران آب «ایران» است. بحران آب قادر است در عرصه‌های مختلف، پایایی برای ایران باشد و این سرزمین را به خطر اندازد. مثلاً در شمال غرب، پروسه مرگ دریاچه ارومیه وقتی به ایجاد بادهای عظیم نمکی بینجامد، می‌تواند غالب مساحت آذربایجانات ثلاثه و بخش‌های وسیعی از زنجان، کردستان ایران و عراق و ترکیه را به «منطقه مرگ» تبدیل کند. ناحیه‌ای که خیلی شبیه منطقه انفجار بمب اتمی خواهد بود و از میزبانی حیات انسان، حیوان و گیاه، سترون خواهد شد.
@sahatzist
🔸شکی نیست کارفرمایان مهندسی آب دولتی و پیمانکارانی که با همکاری برادرانه سدهای خشک را ساخته‌اند از اینکه دوباره پروژه‌های چند میلیارد دلاری روی میزشان برود، بدشان نمی‌آید. این هزینه‌ها اگر برای ملت آب ندارد برای بعضی نان که دارد. در این مملکت هم که در این عرصه‌ها بازخواستی وجود ندارد. بدون مطالعه، محل سد گتوند را عوض کردند و آن را روی بزرگ‌ترین ساختار نمکی منطقه انداختند تا آّب شور تولید کند. بعد هم که ماجرا کشف شد باز سال‌ها کار ساخت‌وساز را ادامه دادند. بعد هم آب‌گیری کردند و به ادامه استفاده اصرار دارند. شنیده‌اید کسی از آقایان برای فاجعه ملی گتوند، به دادگاه رفته باشد؟

🔸در پهنه بیابانی ایران، آب نهاده‌ای کمیاب و ارزشمند است. وقتی حق حیازت مردم را نفی کردی و مالکیت آن را دست دولت دادی، می‌شود محل حاتم‌بخشی بی‌حساب و گاهی فساد. حکومت و اجزایش از وزیر و وکیل و حاکم شرع و رئیس اداره آب شروع می‌کنند به دخل و تصرف در این ثروت محدود و ارزشمند با نیت فقرزدایی یا با نیت تحبیب قلوب یا با نیت استفاده مالی. حالا کفگیر به ته دیگ خورده! آبی برای ریخت و پاش نمانده است.
@sahatzist
🔸 امروز اگر بهره‌برداران «تشکل‌های مشروع، قدرتمند و کارشناس» داشته باشند، زمینه برای نقش‌آفرینی‌شان بیشتر از همیشه فراهم است. البته باید به نحوی لشکر کارمندان وزارت نیرو را مجاب کرد که حقوق و مزایا و مداخلشان نه از محل ایجاد مزاحمت در فضای آب، بلکه از محل دیگری تامین می‌شود. اگر دولت به 95 درصد پرسنل بخش آب دولت می‌گفت بروند در خانه‌شان بنشینند و حقوقشان را بگیرند؛ امید به اصلاح امور بیشتر هم می‌شد.
@sahatzist
ساحت زیست

http://uupload.ir/files/cfg0_خشک-شدن-آب-سد-حاجی-آباد-بیرجند-در-پی-خشکسالیسبسص.jpg