⚫️به مناسبت در گذشت دکتر کاووس سیدامامی

⚫️به مناسبت در گذشت دکتر کاووس سیدامامی
@sahatzist
معرفی کتاب اخلاق و محیط زیست (رهیافتی اسلامی)که به کوشش دکتر سیدامامی گردآوری و تلخیص شده است.

⚫️کتاب حاضر گزیده‌ای از مقالات ارائه شده به همایش «ارزش‌ها و اخلاق زیست محیطی در اسلام» است که در تیر ماه 1388 برگزار شده است. مقاله‌های فوق هر یک از زوایه‌ای به آموزه‌های اخلاقی و ارزشی اسلام در باب چگونگی سازگاری زندگی انسان با محیط زیستن می‌پردازد و با تفاسیر کارشناسانه و اسلام‌شناسان، از یک سو، و مخاطبان دیگری که نظر به بهود وضعیت محیط زیست کشور با استعداد از آموزه‌های دینی و توانایی بالقوه این آموزه‌ها در گسترش فرهنگ احترام به محیط زیست دارند،‌ از سوی دیگر، باز می‌گشاید. آنچه که در مقالات این کتاب به چشم می‌خورد ضرورت حفاظت از محیط زیست کشورمان و ادای دین به نسل‌های آینده از راه ترویج ارزش‌ها و اخلاق اسلامی در باب محیط زیست و نیز وضع قوانینی است که از ارزش‌های مذکور سرچشمه گرفته‌اند.کتاب حاضر شامل یازده مقاله به شرح زیر می‌باشد.
@sahatzist
⚫️مقاله اول با عنوان «طبیعت و محیط زیست در آموزه‌های اخلاقی و مدنی «رسائل إخوان الصفا»»، نگارنده تلاش کرده است گوشه‌ای از آموزه‌های جمعیت اخوان الصفا که مرتبط با مسائل مربوط به طبیعت و مظاهر آن و تصحیح رفتار آدمی با تمام موجودات آن اعم از انسان و حیوان است مورد بازنگری و بازشناسی اجمالی قرار دهد.

⚫️مقاله دوم با عنوان «جهت گیری ارزشی و اخلاقی زیست محیطی اسلامی: ماهیت و پیامدها»، با طرح این ادعا که جهت گیری ارزشی اسلام به عنوان یک دین توحیدمحور سبب یگانگی میان انسان و طبیعت و مسئولیت‌پذیری وی نسبت به محیط زیست می‌شود، اخلاق زیست محیطی اسلام را بهترین راه برون‌رفت از بحرانهای زیست محیطی بشر توصیف می‌نماید.
@sahatzist
⚫️ مقاله سوم با عنوان «اصول بهره‌برداری پایدار از منابع محیط زیست از دیدگاه قرآن»، با برجسته‌ ساختن نقشی که بهره‌برداری‌های نادرست از منابع زیست محیطی در سطح جهان داشته و دارد، اصولی از الگوی بهره‌برداری درستی را که موردنظر قرآن کریم است پیشنهاد می‌دهد.نویسنده بر ضرورت مدیریت منابع و اهمیتی که دین اسلام برای چنین مدیریتی قائل است تاکید ویژه دارد و معتقد است که این مدیریت باید عالمانه و حافظانه باشد.

⚫️ مقاله چهارم با عنوان «محیط زیست در قواعد فقهی»، سعی دارد تا آن دسته از قواعد فقهی را که می‌تواند مبنای وضع قوانین و استنباط احکام شرعی در حوزه محیط زیست باشد توضیح دهد. این قواعد شامل: قاعده اختلاق نظم، قاعده لاضرر، قاعده اتلاف، قاعده عدالت، قاعده حق‌الناس، مصحلت و احکام حکومتی می‌باشد.

برای خواندن متن کامل روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
@sahatzist

https://goo.gl/qxWbTs