ذبح در ملاء عام یا اعدام در ملاء عام؟

ذبح در ملاء عام یا اعدام در ملاء عام؟
@sahatzist
#ایمان_معمار

🔴در روانشناسی مدعای گروهی که معتقدند کودکان پرخاشگر به دیدن تصاویر خشونت بار تمایل دارند و گروه دیگری که دیدن صحنه های خشونت آمیز را علت پرخاشگری کودکان می دانند،به لحاظ پشتوانه تجربی مسئله ای حل نشده باقی مانده است ؛ اما عکس حالت فوق، برای همبستگی بالا بین گرایش به خشونت ورزی در بین کودکان و دیدن تصاویر یا فیلم های خشونت آمیز ، اجماع نظری و تجربی کافی وجود دارد.

🔴برخی از تئوری های روانشناسی ابراز می دارند که کودکان در سنین ابتدایی نه تنها درک اخلاقی از خشونت ندارند بلکه قادر به تشخیص و تمایز تفاوت خشونت علیه انسان و علیه حیوانات نیستند. به همین دلیل است که در جنگ های مختلف مثل جنگ های داخلی آفریقا، و یا نمونه اخیر آن در سوریه و عراق، جنگ طلبانی همانند داعش سعی می کنند تا با اجبار کودکان به دیدن صحنه های قتل و کشتار و سربریدن های هر روزه، خشونت را برای آنان امری طبیعی جلوه دهند.
@sahatzist
🔴عدم توانایی تفکیک و تمیز خشونت بین جاندارن مختلف و همچنین ناتوانی در ارزیابی اهمیت حق حیات، کودکان را می تواند تبدیل به ماشین های کشتار و شکنجه خارق العاده ای کند که به هیچ وجه از یک انسان بالغ ساخته نیست. کودکان نمی توانند دنیا را از دریچه چشم دیگران نگاه کنند و با اصولی مثل همذات پنداری نظام اخلاقی نوع دوستانه ای برای خود بسازند. آن ها وقتی تحت آموزش های خشونت آمیز قرار می گیرند به آن به مثابه یادگرفتن ورزشی مفرح نگاه می کنند و برای آنان بازی با سرهای بریده زنان قبیله توتسی در کشتار رواندا به عنوان توپ فوتبال، با توپ فوتبال واقعی تفاوت چندانی وجود ندارد.
@sahatzist
🔴 اگرچه می توان برای اکثر رفتارها و مناسک بزرگداشت عاشورا در گذشته، کارکردهای مثبتی قائل شد اما نمی توان همه آنها را عینا به امروز منتقل کرد و انتظار همان کارکردها را داشت و تازه این جدا از نقد بسیاری از علما به بدعت های وارد شده در این مراسم است که به هیچ وجه با حماسه و اندوه عاشورا همخوانی ندارد.

🔴 چیزی که امروز نگران کننده است تقلید برخی از شعائر عاشورایی بدون توجه به شرایط زمان معاصر است. در حالی که به صورت هوشمندانه ای، علما موارد متعددی از قوانین مطلق اسلامی گذشته را _همچون قصاص عضو _ به این علت که موجب "وهن اسلام " می شود،یا کارکردهای لازم را با توجه به شرایط زمانی و فرهنگی متفاوت ندارد، حذف کرده اند و حتی در باره خود مراسم عاشورا رفتارهایی همانند قمه زنی دچار ممنوعیت حکومتی شده اند حالا چرا نتوان با توجه به شرایط حاضر این ممنوعیت ها را به حوزه های جدید گسترش داد؟
@sahatzist
🔴به عنوان مثال یکی از روش های تقویت روحیه جنگاوری کودکان برای دفاع از خانوده و قوم و ایل در زمانی که دولت-ملت به شکل امروزی آن وجود نداشته اجبارکودکان به دیدن مراسم ذبح حیوانات یا حتی سپردن این کار به آنان بوده است، اما آیا واقعا امروز هم کسی می تواند چنین روش تربیتی را امری مثبت تلقی کند؟!

🔴ذبح های خیابانی شاید در گذشته های دور به دلیل محدود بودن این قربانی ها و نبود بسیاری از بیماری های عفونی عصرحاضر کم خطر به شمار می آمده اما قطعا امروزه چنین نیست. حتی اگر بر روی مسایلی مثل پیامدهای بهداشتی خون های جاری شده در ذبح های کف خیابانی چشم فروبندیم-که عموما سر از مزارع صیفی و سبزی جنوب تهران در می آورند_ مشکل بزرگتر اینجاست که پای ثابت همه این مراسم کودکان و نوجوانانی هستند که متعجبانه پروسه طولانی مدت ذبح حیواناتی مثل گوسفند یا گاو و گوساله و شتر را _که به دلیل جثه بزرگ تر ،زمان بیشتری از پروسه جان دادن یک گوسفند است_به تماشا می نشینند.
@sahatzist
🔴با توجه به مقدمه بالا سوال اینجاست که وقتی کودکان قدرت تفکیک پذیری کمی برای تفاوت خشونت علیه انسان یا حیوان دارند، چرا باید اجبار کودکان به تماشای ذبح یا اعدام انسان را عملی وحشیانه، اما اجبار آنان به تماشای طولانی مدت ذبح حیوانات را امری عادی و حتی مذهبی بدانیم؟!

🔴چرا تصاویر حضور کودکان در مراسم اعدام قاتل بنیتا باعث تحریک حساسیت افکار عمومی می شود اما حضور آنان در مراسم کشتار حیوانات قربانی طبیعی می نماید؟ به راستی کودکی که شاهد سریدن کارد سلاخی بر گلو, ناله های قبل و خرناس های بعد از ذبح, فوران خون بر کف خیا