اگر قرار به ارزیابی کارنامه محیط زیستی آیت الله هاشمی شود، اجتمالا نتایج چندان مثبت نخواهد بود

اگر قرار به ارزیابی کارنامه محیط زیستی آیت الله هاشمی شود، اجتمالا نتایج چندان مثبت نخواهد بود . اصولا در دوره هشت ساله ریاست ایشان بعد از توقف ساختارهای اقتصادی ناشی از جنگ ، چنان نظام سیاسی و جامعه تشنه توسعه و بالارفتن شاخص های صنعتی بود که عوارض محیط زیستی به لحاظ نظری سالبه به انتفاء (یا به عبارتی انتفاع) موضوع تلقی می شد. حس عقب ماندگی و نیاز به پیشرفت صنعتی گریبان همه را گرفته بود و "توسعه امیرکبیری" و گفتمان توسعه به کسی مجال نمی داد تا رایی بر خلاف آن داشته باشد. آن روزها برای چه کسی چه اهمیتی داشت اگر سدها منجر به آسیب های اکولوژیکی می شدند و برای جاده ای چند صد هکتار جنگل از بین می رفت ؟
@sahatzist
احتمالا زمانی که سردار سازندگی دومینوی سد سازی را شروع کرد به هیچ وجه فکر نمی کرد روزی این " هستی شناختی " که که از دهه سی به این طرف سازندگی را با سد سازی همسان می پنداشت، بلای جان این کشور شود و ایران را وارد ورشکستگی آبی کند. اما نباید فراموش کرد که اقدامات ایشان در نبود جامعه مدنی قوی و سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست و فقر اطلاعاتی مردم با استقبال گسترده ای روبرو بود و هر کاندیدای مجلسی بدون قول افتتاح چند سد و چاه و کارخانه نمی توانست رای مردم شهرستان ها و روستاهای مختلف را جلب نماید. به همین جهت گذاشت بار همه تقصیر به گرده شخصی مثل ایشان به هیچ وجه راه به جایی نمی برد، و البته اینکه خانم ابتکار نیز بارها به این نکته اشاره کرده است که آیت الله در سالهای اخیر با آگاهی از مخاطرات محیط زیستی نظرات قبلی خود را درباره توسعه تعدیل کرده بود.
می توان گفت برای چند دهه همه ما اعم از نخبگان و مردم چنان از سوار شدن بر ارابه توسعه لذت بردیم که به این فکر نکردیم بر روی چه چیز ارابه رانده ایم .
#ایمان_معمار

http://s4.img7.ir/B5DPl.jpg