«احسان پارسا» از همراهان ساحت زیست در یادداشتی درباره «اعمال تبعیض حتی در حیات وحش مناطق مختلف ایران»؛ چنین نوشته است:

"احسان پارسا" از همراهان ساحت زیست در یادداشتی درباره "اعمال تبعیض حتی در حیات وحش مناطق مختلف ایران"؛ چنین نوشته است:

✅«آیا از نظر مسئولین خون خرس گلستان رنگین‌تر از خرس‌های لرستان است؟!»
چند روز پیش که موضوع کشته شدن یک توله‌خرس قهوه‌ای در استان گلستان به سرتیتر اخبار محیط زیستی کشور بدل شده بود همه دلسوزان محیط زیست را متاثر کرد.
اهمیت این موضوع تا جایی بود که آقای دکتر کلانتری، ریاست سازمان محیط زیست کشور، با ورود مستقیم به موضوع و در اقدامی شجاعانه و بدون اغماض مدیر کل محیط زیست استان گلستان را تغییر داد و این کار باعث التیامِ بخشی از نگرانی و التهاب ایجاد شده در جامعه شد و همه از چنین موضعگیری به موقع و قاطعی خرسند شدند، اما در ذهن نگارنده و سایر فعالان محیط زیستی یک سئوال بزرگ متبادر گشته و آن هم تفاوت انعکاس اخبار و عکس‌العمل اصحاب رسانه و مسئولین نسبت به حادثه مشابهی است که طی یکی‌دو هفته گذشته در استان لرستان رخ داد.
@sahatzist
کشته شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای جوان در ارتفاعات اشترانکوه توسط عشایر منطقه در ارتفاع 3000 متری و آن هم به ضرب گلوله و به صورت ناجوانمردانه؛ ‌‌ تفاوت استان لرستان با سایر نقاط کشور در چیست؟ بی کسی لُرها؟ انفعال مسئولین استانی؟ یا بی‌تفاوتی مدیران ارشد کشوری به موضوعات استان محرومی چون لرستان یا تفاوت در ژن برتر یا غیر آن؟ در حالی‌که منطقه اشترانکوه به عنوان یکی از مهترین بانک‌های ژنی کشور محسوب می‌شود و با فون جانوری و فلور گیاهی منحصر به فرد خود بسیارحساس و شکننده‌تر از گذشته شده است.

متأسفانه این درد زمانی بیشتر و دردناک‌تر می‌شود که به بهانه اسکان عشایر مبادرت به احداث جاده غیر قانونی از مسیر الیگودرز نموده.اند و بر همه معضلات و چالش.های منطقه افزون شده ومحیط زیست استان نیز با ارائه اطلاعات کذب، موضعگیری‌های تبلیغاتی و ایجاد جوّ امنیتی و اتهام زنی به فعالان واقعی محیط زیست نه تنها نسبت به تخریب جاده و احداث یک پاسگاه دائمی اقدام نمی‌کند بلکه اکثر مهمانان خود را از آن جاده به منطقه وارد می‌کند که به نوعی به این جاده شکل قانونی و رسمی بدهد و اشترانکوه مظلوم را صرفاً به‌عنوان پاتوقی برای مهمانان خاص تبدیل کرده‌اند و محیط‌بان‌ها به جای انجام رسالت خود در منطقه در حال سرویس‌دهی به این مهمانان هستند.

بگذریم که دردمان زیاد است و وقتمان کوتاه اما یک سئوال از مدیران ارشد محیط زیست داریم: آیا در میان خرس‌ها هم، ژن خوب و بد وجود دارد؟ آیا خون خرس گلستانی از خرس‌های لرستان رنگین‌تر است؟
ما فعالان محیط زیست لرستان مدت‌هاست که از مدیران محیط زیست استان قطع امید کرده‌ایم، چرا که هر بار که خطرات را به ایشان گوشزد نموده‌ایم صرفاً با در بسته ، با توهین ، با تهدید و ..... مواجه شده‌ایم.

حال از شما جناب دکتر کلانتری این سئوال را داریم؛ تفاوت تخریب محیط زیست در لرستان با سایر نقاط کشور در چیست که در گلستان، تهران، آذربایجان، گیلان و ...کوچک‌ترین تعرض به محیط زیست با واکنش تند و مثبت عزیزان مواجه می‌شود اما در لرستان با انفعال و بی‌خبری؟

امیدواریم عزیزان با نگاهی یکسان به موضوعات بپردازند و تداعی‌گر این شعر نباشند که:
میان خرس ما ، تا خرس بالا
تفاوت از زمین تا آسمان است

#خرس
#اشترانکوه
#گلستان
#ژن_خوب

http://uupload.ir/files/b8b9_img_20171008_074145.jpg