‍ 🔴🔴آبادان، جنگ سرد و سرطان خشکسالی!

‍ 🔴🔴آبادان، جنگ سرد و سرطان خشکسالی!

@sahatzist
🔻کشورهای بسیاری در دنیا خشکسالی را تجربه می کنند اما فقط در مورد بعضی از آن ها احتمال وقوع "جنگ آب" مطرح می شود. برای مثال در حالی که هم قاره آمریکا و هم خاورمیانه نرخ هایی (البته نرخ ها متفاوت است اما این تفاوت آن قدر نیست که در این گزاره کلی بحث برانگیز باشد) از تغییر اقلیم و خشکسالی را تجربه می کنند اما تحلیلگران مسائل سیاسی عموما توجه بیشتری به خاورمیانه کرده و وقوع جنگ های بیشتر را در این قاره محتمل تر می دانند.جدا از تبیین های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی چه تببین زیست محیطی برای این امر وجود دارد؟
@sahatzist
🔻همه ما وقتی واژه "جنگ سرد" را می شنویم بلافاصله به یاد منازعات آمریکا و شوروی و داستان های مربوط به آن می افتیم. اما جنگ های سردی نیز وجود دارد که به کلی متفاوت از این جنگ است و عامل اصلی آن هم نه منازعات بین مارکسیسم و لیبرالیسم بلکه تغییر اقلیم است. به طور خلاصه جنگ های سرد در کشورهای توسعه یافته و سرد شمال اتفاق می افتد و جنگ های گرم در کشورهای در حال توسعه جنوب.
@sahatzist
🔻جنگ های سرد در کشورهای توسعه یافته ناشی از دو اتفاق است.اولین اتفاق بارور شدن زمین در مناطقی که قبل تر به علت سرمای شدید غیرقابل سکونت و کشت بود .می توان تصور کرد که با گرم شدن هوا، دشت های بزرگ آمریکای شمالی از شمال به کانادا گسترش یافته و مناطق جدیدی برای کشت ایجاد خواهد شد. این زمین های مزروعی نوظهور به عنوان عامل جذاب برای مهاجرت ، اغلب جذب کننده مهاجرانی خواهد بود که از مناطق گرم به اجبار بیرون رانده شده اند. در چنین مواقعی منازعات مرزی که قبل تر به علت غیرقابل بهره برداری بودن این مناطق بی اهمیت جلوه می کرد، افزایش می یابد.
@sahatzist
🔻دومین اتفاق افزایش قابل ملاحظه ارزش افزوده اقتصادی استخراج منابع در سرزمین های سردسیر سابق است. زیرا اغلب باعث کاهش قابل توجه هزینه های استخارج منابع می شوند. در این باره می توان رقابت کشورها برای کشف ذخایر جدید نفتی و گازی در قطبین را مثال زد.
@sahatzist
🔻نکته مهم در باره جنگ سرد این است که این نوع از جنگ مختص کشورهای توسعه یافته است. این کشورها علی رغم اینکه خود به اندازه کافی منابع لازم برای انطباق و سازگاری با تغییر اقلیم را دارند ، با این حال از تغییر اقلیم نیز منتفع شده و به علت گرم شدن زمین ، امرار معاش در آنها آسانتر می شود. رخ دادن چنگ های مسلحانه ناشی از رقابت بر سر منافع جدید در کشورهای توسعه یافته کوتاه و گذرا خوهند بود زیرا هزینه های ناشی از طولانی شدن جنگ عموما بیشتر از منافع اقتصادی منابع و سرزمین های جدید خواهد بود.

🔻بر خلاف کشورهای توسعه یافته، "جنگ گرم" ناشی از تغییر اقلیم بیشتر مربوط به کشورهای در حال توسعه است. در این کشورها تغییرات جوی از طریق از دست دادن بارش باعث وخامت امرار معاش خواهد شد.از قضا این کشورها فاقد ذخیره قابل توجه منابع طبیعی هستند و قدرت انطباق و سازگاری کمی با روند گرمایش زمین دارند.
شکاف بزرگتر در سازگاری به معنای احتمال بیشتر برای درگیری است. از آنجا که درگیری در این کشورها نه بر سر منابع بیشتر بلکه بر سر بقا خواهد بود، خشونتها و جنگ ها اغلب طولانی مدت و فرسایشی بوده و حتی در صورت صلح و توقف بسیار شکننده خواهند بود.
@sahatzist
🔻در جهان هیچ چیز به صورت عادلانه تقسیم نشده است حتی احتمال رخ دادن جنگ ها و خشونت های مسلحانه ! گرم شدن زمین با آنکه در نهایت منجر به نابودی سیاره ما خواهد شد اما باز هم منافع اقتصادی قابل توجه ای دست کم در کوتاه مدت برای کشورهای سردسیر به ارمغان خواهد آورد. خشکسالی به دلایلی مختلفی همچون سرطان پیش رونده و مرگبار است. کدام ریه ای می تواند نگران سرطان مفاصل زانو نباشد؟
@sahatzist
🔻نه تنها آنچه در آبادان و سیستان و کرمان و بوشهر اتفاق می افتد برای مرکز نشینان و یا ساختار سیاسی کشور می بایست نگران کننده باشد بلکه حتی تغییرات اقلیمی در کشورهای همسایه چون عراق و پاکستان نیز می بایست با دقت رصد و ارزیابی شده و در صورت امکان همراه با مداخله باشد.
ایمان معمار
@sahatzist
ساحت زیست