🔴محیط زیست غیرقابل بازسازی است. آن را دریابیم!

🔴محیط زیست غیرقابل بازسازی است. آن را دریابیم!

این مطلب برشی از یادداشت سید محمد مجابی، مشاور رییس سازمان حفاظت از محیط زیست است که در تارنمای دوات آنلاین نشر یافته است برای خواندن کامل یادداشت می توانید از لینک انتهای مطلب استفاده کنید.
@sahatzist
🔵 آب امروز منشأ ثروت است. اقتصاددانان محاسبه می‌کنند که هر کشور از مصرف یک متر مکعب آب چه میزان ثروت تولید می‌کند. آنها که در حوزه اقتصاد پیشرفت کرده‌اند، از هر متر مکعب آب مصرفی ثروت بیشتری را نسبت به دیگران به دست می‌آورند. در این مسیر آب مبنای ثروت می‌شود. هرچند به‌طور متوسط از هر متر مکعب آب در جهان 2.5 دلار ثروت ایجاد می‌شود، اما در ایران با رقم‌هایی به‌مراتب پایین‌تر از این رقم روبه‌رو هستیم. هنوز میزان ثروت تولیدی‌ ما در این حوزه کمتر از دو دلار است و همین موضوع ضرورت توجه به اقتصاد محیط زیست را نشان می‌دهد.

🔵 توسعه و رفاه حق جامعه بشری است. تجربه نشان داده در برخی موارد، نبود توسعه و رفاه در جوامع سبب شده است محیط زیست تخریب شود؛ برای مثال در مناطقی که از نظر اقتصادی ضعف دارند، برداشت از منابع طبیعی بسیار بیشتر از مناطقی است که مردمانش از موقعیت اقتصادی مناسبی برخوردار هستند.
در بسیاری از موارد‌ گران‌شدن سوخت یا توزیع نامناسب آن در مناطق جنگلی روند بهره‌برداری از جنگل را سرعت داده است. از این منظر می‌بینیم توسعه حق جامعه بشری است و اگر رفاه افزایش یابد، محیط زیست بیش از گذشته در امان خواهد بود.
@sahatzist
🔵مسئولیت سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر، ریل‌گذاری مناسب برای حفاظت از محیط زیست است؛ اگر ریل‌گذاری به شکلی دقیق انجام شود، بخش مهمی از مشکلات برطرف می‌شود. این ریل‌گذاری از طریق ارائه سیگنال اقتصادی درست اتفاق می‌افتد. هنوز وقتی کسی در ایران می‌خواهد خودرو بخرد، وسیله‌ای برای منزل خریداری کند و... مؤلفه میزان مصرف سوخت و انرژی کمتر برایش اهمیت دارد. در خرید ماشین‌های ظرف‌شویی و لباس‌شویی، مؤلفه میزان مصرف آب اهمیت چندانی ندارد، چراکه قیمت به مردم این سیگنال را می‌دهد و وقتی آب ارزان است، مصرف‌کننده بی‌خیال میزان مصرف می‌شود و تولیدکننده نیز در دیگر سوی تلاشی را برای تولید کالای متناسب با محیط زیست در دستور کار قرار نمی‌دهد. این قیمت خودرو است که در ایران مبنای بحث و برنامه‌ریزی خانوارهاست. کمتر کسی هزینه سوخت را در بدو امر، در زمان تصمیم‌گیری برای خرید محاسبه می‌کند. اصلاح نظام قیمت‌گذاری توأمان هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده را با تغییر نگاه روبه‌رو می‌کند. این اتفاق بسیار مهمی است.
@sahatzist
🔵محیط زیست را نمی‌توان بازسازی کرد، با هیچ ثروتی نیز خریداری نمی‌شود. محیط زیست را برای رفاه و توسعه پایدار دریابیم؛ چاره‌ای جز این پیشِ‌رویمان نیست
@sahatzist
متن کامل یادداشت را از لینک زیر بخوانید. 👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
yon.ir/2atC2