♻️ آشنایی با شبکه‌ی محیط‌زیستی زنان (WEN). (تلاش برای عدالت محیط زیستی از طریق اصول فمینیسم)

♻️ آشنایی با شبکه‌ی محیط‌زیستی زنان (WEN)
(تلاش برای عدالت محیط زیستی از طریق اصول فمینیسم)

@sahatzist
🔻 شبکه‌ی محیط زیستی زنان در سال 1988 توسط پیشگامان جنبش عدالت محیط زیستی در لندن بنیان شد. زنان غیور و الهام‌بخشی که خود را وقفِ این موضوع کرده‌اند، بر این موضوع اذعان دارند که نجات سیّاره نیز به عدالت اجتماعی و حقوق بشر مربوط می‌شود. آن‌ها خواستارِ یک طرز فکر و فعّالیت نو در زمینه‌ی مباحث محیط‌زیستی هستند و پژواک صدایشان از پسِ دهه‌ها به کارِ امروزِ ما بازمی‌گردد.
@sahatzist
🔻 این بنیاد کار خود را با دادنِ اطلاعات شفاف به زنانِ معمولی درمورد مشکلات محیط‌زیستی‌ای که آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به شیوه‌ای خاصِّ جنسیت بیولوژیک آن‌ها و جنسیتی که اجتماع برای آن‌ها تعریف کرده است، آغاز کرد. بنیانگذارانِ «WEN» دیدند که نگاهِ زنان اغلب نادیده و کم‌ارزش تلقّی شده است و این‌که جنبش‌های محیط‌زیستی هم به کلّی رویکردهای حسّاس به جنسیت را درمورد تمام مباحث محیط‌زیستی از قلم انداخته‌اند. آنان ضمن تلاش برای اثبات قدرت زنان برای ایجادِ گزینه‌های مثبت و فعّالیت برای سیّاره‌ای سالم‌تر، به کاوش برای ریشه‌یابیِ غیابِ پژوهش‌ها و فرضیات مبتنی بر جنیست پرداختند.
@sahatzist
🔻 آن‌ها در نخستین مجلّه‌ی مؤسسه‌ی خود نوشتند:
به نظر می‌رسد که خودِ سیّاره در حالِ اعتراض است و صدایش به‌طور پیوسته بلندتر و مصرّانه‌تر می‌شود. نمی‌توانیم آن‌را به شانس واگذار کنیم، یا وانمود کنیم که دیگران آن را برای ما نجات خواهند داد. ما باید یک تعهّد شخصی ایجاد کنیم. شبکه‌ی محیط زیستی زنان قصد دارد به شیوه‌ای حرفه‌ای و عمل‌گرایانه برای ما فضایی ایجاد کند تا به عنوان ِ زن حرف بزنیم، آگاهی برسانیم و از دیدگاهِ یک زن بیاموزیم. بر اساسِ تجربیاتِ منطقی و منحصر به‌فرد و چشم‌انداز ما به آینده، زنان باید که در خطّ مقدم مبارزه برای محیط زیست باشند، دیدگاهی که اغلب تضعیف شده یا نادیده گرفته می‌شود.
@sahatzist
🔻 فعّالیت‌های این بنیاد شامل انتشار مجلّه و خبرنامه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، پیوستن به ائلاف با سازمان‌ها، فعّالان اجتماعی و فعّالانِ عرصه‌های اقتصادی، با هدف ترویج تولید محصولات سالم و سازگار با محیط‌زیست به شکلی که در دسترس همه و مقرون به صرفه باشند، و البته تظاهرات اجتماعی در قالب هفته‌ی عملیات محیط زیستی (از 13 اکتبر هر سال) در سراسر انگلستان است. از نخستین گام‌های آن‌ها، تلاش برای آگاهی‌رسانی به زنان، در خصوصِ موادّ مضری بود که در پدهای بهداشتی به کار می‌رفت و علاوه بر آسیب به محیط‌زیست، سلامت آن‌ها را به‌طور جدّی تهدید می‌کرد.

🔻 آن‌ها بر این باورند که زنان به رغم آسیب‌پذیری و فقدان قدرت اجتماعی و سیاسی، در حفاظت از خود و جوامع، کاردان و ثابت‌قدم هستند، و حتّی بیشتر به محیط زیست توجّه دارند. مادامی‌که صدای زنان در تصمیم‌گیری‌های ملّی و بین‌المللی در مورد مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی شنیده نشود، این منابع انسانی همچنان مورد سوء استفاده باقی می‌مانند.

🔹 منبع: وبسایت اختصاصیِ WEN
yon.ir/4zqQC