🌎به بهانه تظاهرات جهانی دانش آموزان: آیا جنبش‌های سبز در پی سرنگونی نظام حاکم اند؟. مهرآئین

🌎به بهانه تظاهرات جهانی دانش آموزان: آیا جنبش های سبز در پی سرنگونی نظام حاکم اند؟
@sahatzist
🖊مصطفی مهرآئین

🔸در دو دهه گذشته، با رویکردی در علوم اجتماعی با عنوان رویکرد «جنبش های نوین اجتماعی» روبرو هستیم که هدف خود از مبارزه با نظم سیاسی- اجتماعی موجود را نه تغییر قدرت و سرنگونی نظام حاکم، بلکه ایجاد تغییر در نگرش ها و رویکردها به موضوعات متفاوت اجتماعی می داند.

🔸بنا به این رویکرد، جامعه چیزی جز مجموعه ای از بینش ها، گفتمان ها، اندیشه ها، نظام های معنایی و دنیاهای سخن نیست که ما مبتنی بر آنها به فهم از خود و جهان دست می یابیم و به کنش می پردازیم و نظم اجتماعی را شکل می دهیم.از اینرو، اگر ما امروزه در زندگی اجتماعی خود با مشکلات متعدد از قبیل مشکلات محیط زیست روبرو هستیم، این مشکلات ریشه در گفتمان ها و بینش ها و اندیشه های غلطی دارند که ما آنها را بر خود حاکم ساخته ایم و به جهان از منظر آنها می نگریم. بنابراین، ایجاد تغییر در جهان و حل مشکلات موجود نیازمند تغییر در بینش ها و گفتمان های ما درباره جهان دارد.

🔸 برای تغییر در حوزه محیط زیست و حل مشکلات آن باید بینش خود نسبت به محیط زیست را تغییر دهیم و با محیط زیست به عنوان یک موجود برابر برخورد نماییم. این رویکرد در حوزه محیط زیست، منجر به خلق جنبش هایی از قبیل جنبش سبز در حوزه عمل و طرح نظریه توسعه پایدار به عنوان یک نظریه بنیادین در برخورد جامعه با محیط زیست شده است.

آن چه خواندید قسمتی از یادداشت دکتر مصطفی مهرآئین با عنوان "جامعه شناسی محیط زیست: مسائل و رویکردها " بود که که در ارتباط با تظاهرات سراسری دانش آموزان بازنشر یافت. بدیهی است هدف نویسنده تحلیل تظاهرات جهانی دانش آموزان نبوده و بدون تلاش برای تبیین مصادیق عیان این یادداشت را نوشته است.


@sahatzist
ساحت زیست