ویران شود این شهر که پروانه ندارد!.. 🔵سلام خدمت همراهان عزیز ساحت زیست

ویران شود این شهر که پروانه ندارد!

🔵سلام خدمت همراهان عزیز ساحت زیست
متاسفانه به دلیل شکستگی شدید انگشت و نیاز به عمل جراحی در هفته آینده ممکن است حجم مطالب کانال دست کم تا یک ماه آینده کمتر شود. اگرچه دوستان دیگری نیز هستند که در تهیه مطالب کانال زحمت می کشند و سعی می کنند نبود حقیر را جبران کنند، اما مایلم تجربه شخصی ام را درباره اتفاق پیش آمده بازگو کنم. البته امیدوارم آنچه می خوانید صرفا تلاقی چند بد شانسی برای من بوده و روال کار برای دیگران چنین نباشد :

1️⃣اگر قرار است از حقی دفاع کنید صابون این کار را به تن خود بمالید و فکر نکنید قرار گرفتن در معرض خشونت دیگران ،به سرعت و سادگی از طرف قانون پاسخ داده خواهد شد.

1️⃣برای کارهای فوری به 110 زنگ نزنید چون بعد از دست کم 20دقیقه مامور می آید و قاعدتا شخصی که به شما آسیب رسانده تا آن وقت متواری شده و مامور غیر از نوشتن گزارش قادر به انجام کاری نخواهد بود . در ضمن مامور فوق الذکر از پروسه ای که برای انجام شکایت باید طی کنید اطلاع دقیقی ندارد پس بیجهت از او سوال نکنید.

2️⃣اگرچه حادثه خبر نمی کند اما سعی کنید به صورت اورژانسی به مراکز درمانی مراجعه نکنید. اگر هم مراجعه کردید سه روز آخر هفته نباشد و اگر هم شد وسائل ضروری مثل چراغ قوه و شکلات همراه داشته باشید. چون ممکن است ساعت ده شب در اورژانس بیمارستان طالقانی باشید اما برق اورژانس برای مدت 5 ساعت برود و برق اظطراری هم خراب باشد و دکترها و جراح ها هم برای آخر هفته مسافرت باشند و بوفه بیمارستان تعطیل باشد و شما بمانید و تاریکی و ضعف گرسنگی و مشتی دانشجوی حیران و خسته و عصبی پزشکی که در نبود برق از شما هم دست پاچه ترند.
در ضمن فکر نکنید اگر به خاطر نبود برق و یا شلوغی بیش از حد به بیمارستان دیگری بروید اوضاع بهتر خواهد شد. تجربه شخصی من از مراجعه به چهار بیمارستان در یک شب نشان می دهد که همه بیمارستان ها وضعی مشابه دارند. در ضمن هر بیمارستان اعم از خصوصی و دولتی عکس و آزمایشات بیمارستان دیگر را قبول ندارد و باید دوباره در همان بیمارستان عکس و آزمایشات با هزینه های آن تکرار شود .گویی هیچ استاندارد و نظام یکپارچه ای برای مسئله به این سادگی تا کنون تدوین نشده است.

3️⃣تا حد ممکن به کلانتری ها و دادسراها و پزشکی قانونی مراجعه نکنید چون رفتارشان به گونه ای است که شما را با متهم یا مجرم اشتباه می گیرند ، فرم های خام مرتبط با شکایتتان را که باید قاعدتا در کلانتری موجود باشد به شما می دهند تا خودتان کپی بگیرید و اگر دستگاه کپی کلانتری هم خراب باشد که دیگر واویلاست ،به صورتی ضربدری مسئولین کار شما غائب هستند، اکثرشان اطلاع دقیقی از مرحله بعدی کار شما ندارند و آنها هم که دارند بعد از قرار گرفتن در پروسه کار خواهید دید که اطلاعاتشان غلط بوده است،در دادسرا بابت هر فرم و عریضه به بهانه های مختلف از شما هزینه دریافت می کنند، چینش جغرافیایی دادسرا و کلانتری و پزشکی قانونی گونه ای طراحی شده که بیشترین زمان و هزینه ممکن برای رفت و آمد بین این سه مکان را پرداخت کنید، به علت کثرت مراجعین و قلت مسئولین خیلی وقت ها مسئولین مرتبط با کار شما از خود شما خسته تر یا عصبی ترند و این باعث افت کارآمدی و سرعت کار آنان می شود و دهها مورد دیگر که مجال گفتنش نیست.

4️⃣من هیچ مطالعه منسجمی درباره خشونت نداشه ام . اطلاعی هم از افزایش یا کاهش نرخ خشونت در جامعه ندارم و مسلما هم این قدر ساده نیستم تا مشاهدات خودم را بخواهم به کل جامعه تسری دهم و یا تمام ساختارها و سازمان های مرتبط با کنترل و مهار و پیشگیری از وقوع خشونت را یکسره ناکارآمد و فشل بدانم. اما مشاهدات من یادآور تصویری از یک جزیره نسبتا آرام بر دامنه آتشفشانی آماده فوران است . اندکی حضور در کلانتری و دادسرا و پزشکی قانونی و دیدن گستردگی و در عین حال شدت و عمق خشونت و بزه های موجود در جامعه برای من وحشت آفرین بود.

5️⃣ رفاه محیط زیستی با شاخص های خشونت در جامعه نسبت معکوس دارند. شهری که سرانه فضای سبزش پایین است، هوایش پاک نیست، در معرض آلودگی های صوتی یا رادیویی فراوان است،زباله ها در شهر و مکان های تفریحی اش بیداد می کنند، ترافیکش زیاد است و مردم به جای پیاده روی یا دوچرخه سواری و تعامل چهره به چهره با هم با خودروی شخصی و به صورت مجزا کارهایشان را انجام می دهند و شهرشان محل انقراض بسیاری از گونه های جانوری است چه گونه می تواند خودش را از شر خشونت رها کند؟ یادتان هست آخرین باری که در تهران پروانه و کفشدوزک و قمری و قناری دیدید کی بود؟
من فکر می کنم پزشکی قانونی و دادسراها وقتی خلوت خواهند شد که تهر