✅اقلیم- شهر- معماری.. قسمت پنجم: معماری ایرانی

✅اقليم- شهر- معماري

قسمت پنجم: معماری ايرانی

معماران اكو- تك بر اين باورند كه راه حل بحران‌های زيستی استفاده صحيح از تكنولوژی است.
@sahatzist 👈🏿
اين معماران معتقدند كه با استفاده از تكنولوژی، می‌توان از عوامل طبيعی همچون باد، آفتاب، آب‌های زيرزمينی و گياهان برای تنظيم شرايط محيطی ساختمان استفاده کرد.
در اين تفكر، تكنولوژی در كنار و به موازات طبيعت براي بهره‌برداری هرچه بيشتر از امكانات محيطی و تأمين آسايش انسان اهمیت دارد.
در سازه‌های اين معماران استفاده از عوامل اقليمي و بهره بردن از تجهيزاتی مانند كانال‌های هوا، آينه‌های منعكس‌كننده نور، پوسته‌های هوشمند، پله‌های شيشه‌ای و تبادل‌كننده‌های حرارتی مرسوم است.
@sahatzist 👈🏿
اما بر خلاف انديشه هاي نئوليبراليستى- باتوجه به مطالعات انجام شده- متفكران توسعه ى پايدار عقیده دارند كه انرژی نهفته در مصالح، موضوع بسيار پراهميتی است كه بسياری از آن غافل‌اند.
این بدین معنی است که انرژی بسیار قابل توجهی براي ساخت برخی مواد و محصولاتی كه در اين بناها به كار می‌رود؛ استفاده می‌شود و استفاده از این مصالح اثرات بسیار زيان‌باری بر محيط‌زيست تحميل خواهد كرد.
@sahatzist 👈🏿
از طرف دیگر منطق سرمايه‌داری تلاش دارد تا اين چرخه و فرآيند توليد را موجه جلوه دهد.
برطبق مطالعات بايستی از ابتدا ساختمان به گونه‌ای طراحی شود كه نسبت به تغييرات آب و هوايی رفتار غیرمنفعل از خود بروز دهد يعنی چنان‌چه هوا سرد شد، داخل بنا بدون نياز به وسايل گرمايشی و با صرفِ حداقل‌ِ انرژی لازم گرم بماند و برعكس در فصول گرم، ساختمان همواره خنك باشد.
@sahatzist 👈🏿
اين مسئله با توجه به جهت‌گيری بنا، استفاده از مصالح بومی همان منطقه، بهره‌گيری كامل از عوامل طبيعی مانند آفتاب، باد، آب و خاك و توجه ويژه به فرهنگ هر منطقه قابل دسترسی است.
@sahatzist 👈🏿
بايد توجه کرد كه در معماری بومی و سنتی ايرانی تمام عوامل فوق به خوبی با يكديگر تلفيق گشته و در خدمت انسان و طبيعت بوده است. موضوعی كه در چند دهه اخیر غرب به آن دست يافته و در پی استفاده از چنين دانشی است، درحالی‌كه مسئولان و مردم ايرانی هم چنان روی به سوی تفكرات از رده خارج غرب دارند.
🖋نازلي قريب
http://uupload.ir/files/fpys_photo_2017-08-19_16-54-30.jpg
عکس: صدفناز دلجوان