خودکفایی در چه، تولید یا مصرف؟!

خودکفایی در چه، تولید یا مصرف؟!
@sahatzist
🖋#کامران_مظهری

بعد از بازگشت عیسی کلانتری به عرصه دولت و این بار در قامت رئیس سازمان محیط زیست، این امید به وجود می آید که نگاهی منطقی بر اهمیت آب شاید در دولت حاکم شود. کلانتری که سالها در مسند وزیر کشاورزی بوده، امروز به صراحت مسئله آب را مهمترین دغدغه محیط زیست می داند‌. اما در آن سوی کابینه حجتی و معاونانش در وزارت جهاد کشاورزی همچنان در راستای خودکفایی غذایی و اصلاح الگوهای کشت حرکت می کنند.
@sahatzist
در واقع آب های تجدید پذیر کشور به شدت در حال کاهش است بدون این که صدای واحدی در مورد الویت آب بر تامین غذا از نهادهای حاکمیت به گوش برسد. در ایران الگویی برای مصرف مواد غذایی وجود ندارد و در واقع معلوم نیست که ما در چه موادی قرار است خودکفا شویم. اصلا خودکفایی در تولید مواد غذایی یا مصرف مواد غذایی؟ چند کیلو کالری در روز قرار است بخوریم؟ قیمت آن چند درصد از درآمد قشر کم درآمد خواهد بود؟ چند درصد از انرژی غذایی از غلات قرار است تامین شود؟ چند گرم پروتئین از دام قرار است تامین شود؟ و مهمتر از همه با این شرایط تنش دایمی آب کشور ، کدام کار منطقی است‌؟
@sahatzist
از سوی دیگر بعضی نهادها نگران امنیت مواد غذایی وارداتی و بذرها و گونه های تراریخته هستند. به هر حال آب حرف اول و آخر را در امنیت غذایی و امنیت سرزمینی می زند. شاید مسئله آب نیازمند مصوبه ای فراتر از کابینه باشد. مصوبه ای با این مضمون که حداکثر آب مصرفی در سال باید حداکثر سی الی چهل درصد منابع آب تجدید پذیر در هر استان باشد. اگر این سند اجرایی بالادستی در کشور نباشد، هم چون گذشته هر سال هزاران میلیارد تومان سوبسید به گندمکاران داده خواهد شد، هزاران ادعای خودکفایی شنیده خواهد شد و هزاران روستای دیگر خشک و خالی از سکنه خواهند شد و هزاران هزار نفر به حاشیه نشینان شهرها اضافه خواهد شد. در یک کلام، ایران بدون آب، ایران نخواهد بود.
@sahatzist
ساحت زیست

منبع :کانال کامران مظهری
@daghdaghemohitezist


http://uupload.ir/files/76d1_1094362_722.jpg