✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: حمله مجددخبرگزاری تسنیم به عضویت ایران در معاهده پاریس.. 👈🏿

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز:حمله مجددخبرگزاری تسنیم به عضویت ایران در معاهده پاریس

@sahatzist 👈🏿
1️⃣تسنیم مدعی شد :تمام دروغ‌پردازیهای مدافعان «توافقنامه پاریس»:
عسگر سرمست کارشناس انرژی درباره ابعاد مختلف توافقنامه پاریس و تبعات آن برای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد:
🔸چرا موضوع توافقنامه پاریس فقط در کمیسیون کشاورزی بررسی شده و سایر کمیسیونهای مربوطه در حوزه‌های اقتصادی، حقوقی و انرژی این مهم را بررسی نکرده‌اند.
🔸اگر سند مشارکت ملی ایران (سند تعهدات ایران) مورد بررسی قرار گیرد، نمایندگان مردم و افکار عمومی پرسشهایی نظیر چرایی تفاوت تعهدات ایران با برخی کشورها را مطرح می‌کنند و علتهای جدیدی در این توافقنامه را مورد توجه قرار می‌دهند.
🔸بخش اعظمی از توافقنامه پاریس به مدیریت منابع نفت و گاز، توسعه صنعتی، سوختهای فسیلی، دی‌اکسید کربن، تغییرات اقلیمی و ... بازمی‌گردد که به وزارت نیرو و سایر دستگاههای اقتصادی و انرژی بازمی‌گردد.
🔸باید موضوع دی‌اکسیدکربن که یکی از مهمترین دغدغه‌های توافقنامه پاریس است به صورت علمی و با توجه به نظرخواهی از همه کارشناسان بررسی شود چرا که برخی افراد تاکید می‌کنند دی‌اکسیدکربن عاملی برای گرمایش زمین نیست و بعضاً نظرات متفاوت است.

♦️لازم به ذکر است که عسگر سرمست که از سوی خبرگزاری های اصولگرا عموما به عنوان کارشناس انرژی خوانده می شود یکی از مدافعان سرسخت استفاده از ذغال سنگ برای تولید انرژی است. این جوان فارغ التحصیل "حوزه انرژی" بارها در رسانه های اصولگرا نسبت به "غفلت از مهمترین حامل انرژی دنیا در ایران" یعنی ذغال سنگ هشدار داده است.
@sahatzist 👈🏿
2️⃣ هشدارهای مختلف نسبت نشت شیرابه از زباله های مازندران در سدهای در حال احداث و کوه ها و جنگل ها
در دو روز گذشته هشدارهای مختلف درباره خطر زباله های مازندران و شیرابه های آن دوباره به رسانه ها بازگشته است. این انتقادها به خصوص نسبت به سد در حال احداث هراز در نزدیکی دریاچه شیرابه های سمی یاعث واکنش های مختلفی شده است.
🔸در مازندران روزانه ۱۳۰۰ تن زباله تولید می‌شود. یکی از خطرناک‌ترین محل‌های دپوهای زباله در جاده هراز قراردارد که جدای از یک فاجعه زیست‌محیطی در درون خود فاجعه انسانی را نیز رقم زده است. دپو زباله جاده هراز نزدیک به ۳۰ سال قدمت داشته و همچون یک غده سرطانی در طول ۳ دهه اطرافش را آلوده کرده است و تا شعاع چند کیلومتری از آن خالی از سکنه است.بارش باران از میان کوه زباله عبور کرده و شیره جانش؛ سم سیاهی به نام «شیرابه» می‌شود. سمی که با نفوذ در خاک، سفره‌های زیرزمینی و رودخانه هراز همه را آلود کرده و همچون سرطان آرام آرام جان طبیعت و هر موجود زنده‌ای که در راهش قرار دارد را می‌مکد./ایلنا
🔸یک چهارم پسماند کشور در شمال تولید می‌شود.آن‌گونه که سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید پسماند استان‌های شمالی کشور هنگام حضور گردشگران به ۵ تا ۶ برابر می‌رسد و یک چهارم پسماند کل کشور در همین استان‌های شمالی تولید می‌شود. /مهر
@sahatzist 👈🏿
3️⃣خبرآن لاین :جنوب‌ایران غیرقابل سکونت می‌شود؟ پاسخ: حرفی عامیانه‌است!
میزگردی با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و کارشناسان در رابطه با تغییراقلیم در و پیامدهای آن در ایران برگزار شد.
🔸تغییراقلیم یک واقعیتی است که دارد اتفاق ‌می‌افتد و ما می‌توانیم این موضوع را چه در تحقیقات و مقالات علمی و چه در واقعیاتی که خودمان با آن در عرصه‌های مختلف مواجه هستیم مشاهده کنیم، بحث ما اصلا این نیست که اثبات کنیم این اتفاقات تغییراقلیم است یا تحت تاثیر عوامل خورشیدی، مصرف سوخت‌های خورشیدی و ... چنین اتفاقی رخ داده است.
🔸ما درباره آینده هیچ چیزی را به طور قطعی نمی‌دانیم. اینکه می‌گوییم جنوب ایران غیرقابل سکونت می‌شود حرف عامیانه‌ای است چون در بیان این مسئله ما مفروضات را رها کرده‌ایم. این اطلاعات مفروضات زیادی دارند مثلا طبق یک سناریو خاص تغییراقلیم، طی یک شرایط خاص، با استفاده از یک نوع مدل خاص به یک نتیجه گیری می‌رسند که به هیچ وجه این حرف‌ها قطعیت ندارند. خود این مسائل منجر می‌شود نتوانیم به راحتی سیاستمداران را جمع کنیم و آنها را قانع کنیم که باید برای آینده هزینه کنند، چون وقتی مسئولانه و علمی درباره آینده حرف می‌زنیم باید این عدم قطعیت‌ها را گزارش کنیم و این منجر می‌شود که تصمیم گیرنده تمایلی برای جرکت در جهتش نداشته باشد.