آگهی‌های تبلیغاتی را خیلی جدی نگیرید آقای کلانتری، شرکت‌های بزرگ همه را فریب می‌دهند حتی خودشان را!

آگهی های تبلیغاتی را خیلی جدی نگیرید آقای کلانتری، شرکت های بزرگ همه را فریب می دهند حتی خودشان را !
@sahatzist
🔴آنچه می خوانید قسمتی از نتابج تحقیقات گسترده ای است که توسط دو محقق برجسته محیط زیستی به تازگی انجام شده است.

برگردان به فارسی:#علی_ناصح

♦️بر اساس این مطالعه، اکسان موبیل به مدت 40 سال افکار عمومی را نسبت به تغییرات اقلیمی فریب داده است.
@sahatzist
♦️« اکسان موبیل در اظهاراتش دربارۀ وضعیت اقلیمی و معنی و مفهوم واقعی آن مردم را فریب داده است. اسناد موجود ثابت می‌کند که در گزارشات خصوصی و مقالات دانشگاهیِ منتشر شده دربارۀ تغییرات اقلیمی و آنچه در این مورد به اطلاع عموم رسانده شده، همواره بین دانشمندان اکسان موبیل و مدیران اجرایی شرکت اختلاف نظر آشکاری وجود داشته است.
@sahatzist
♦️ما متوجه شدیم که اکسان موبیل (و شرکتهای پیشین، یعنی اکسان و موبیل) از ابتدای دهۀ 1970 نه تنها از پدیده‌ای به نام علم اقلیم‌شناسی آگاه بودند، بلکه در پژوهش‌های مربوط به آن نیز شرکت کردند. گزارشات علمی و مقالاتی که توسط کارمندان اکسان موبیل یا با مشارکت آنان نوشته شده، تایید می‌کند که آن مجموعه به گرمایش زمین به عنوان یک تهدید جدی و واقعی می‌نگریسته است. آنها حتی به این نکته نیز اشاره کرده‌اند که این مشکل را می‌توان با کاهش مصرف سوختهای فسیلی برطرف کرد، به این معنی که ذخایر سوختهای فسیلی ممکن است در آینده به یک دارایی بی‌ارزش تبدیل شوند.
@sahatzist
♦️با توجه به دانش ما از تغییرات اقیلمی در زمان نگارش هر سند مربوط به اکسون موبیل، این نتیجه‌گیری معتبر است که تقریبا 80 درصد از مقالات داخلی و دانشگاهی(حمایت شده توسط اکسون) بر واقعی بودن تغییرات اقلیمی و منسوب کردن آن به فعالیتهای انسانی صحه می‌گذارند. این در حالی است که 81 درصد از آگهی‌های اکسان، نگاهی تردیدآمیز به تغییرات اقلیمی دارند. »
@sahatzist
♦️به این ترتیب، هاروارد فاش می‌کند که ادعاهای اکسان دربارۀ اینکه جراید با بزرگنمایی و حقه‌بازی این شرکت را به دروغگویی متهم کرده‌اند، فاقد اعتبار است. این هیولای نفتی با همۀ امکاناتش در صدد مقابله با حقایقی است که این مطالعه آشکار کرده، ولی ظاهرا دستش خالی است.
@sahatzist
♦️اکسان موبیل درتوضیح نتایج این مطالعه ادعا کرده که اظهاراتش در حوزۀ خط مشی عمومی و اقلیم‌شناسی « همیشه بازتابی از فهم جهانی مسئله بوده است. »
البته که همیشه همینطور بوده است.
در 1997 « بازتاب فهم جهانی » اکسان موبیل از تغییرات اقلیمی این‌طور در یک آگهی بیان شد:
« بیایید با حقایق روبرو شویم: علم اقلیم‌شناسی آن‌چنان متزلزل و غیرقابل اعتماد است که نمی‌توان بر اساس گزاره‌هایش اقداماتی کرد که جز آشفتگی و پریشانی اقتصادی نتیجه‌ای ندارد. ما هنوز در مورد اثرات گازهای گلخانه‌ای حاصل از فعالیتهای انسانی بر گرم شدن کرۀ زمین اطمینان نداریم. »

♦️در همان سال، مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیمی، این برداشت را چنین توصیف کرد:
« فعالیتهای انسانی (به‌ویژه مصرف سوختهای فسیلی و تغییرات کاربری زمین و پوشش زمینی) موجب افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای و در نتیجه برهم‌خوردن تعادل تشعشعات​ کیهانی بر کرهٔ زمین و گرم شدن هوا شده است. »

♦️پرواضح است که اکسان باید هم این ادعاها را دروغین جلوه دهد. با آن‌که، برای نمونه، سیاست شرکتهای تولیدکنندۀ دخانیات نیز همین است، دست کم تلاش دایمی آنها در فریب مردم نسبت به ضررهای ناشی از مصرف محصولاتشان، به شتاب گرفتن روند نابودی تمدن بشری روی کرۀ زمین منجر نمی‌شود. ولی در مورد اکسان، کمترین نتایج این مطالعه حقایقی را برملا کرده که بسیار فراتر از اعتبار این شرکت در پایبندی به اصول اخلاقی است. این مطالعه همچنین بنیان‌های فکری اکسان را نیز آشکار می‌کند.
@sahatzist
🔸جناب کلانتری شما که مخالفتن تراریخته ها را به شیوه های دوران هیجانات انقلاب (همان دورانی که تقصیر بحران آب را بر گردن احساسات گرایی آن انداختید) یا نادان می دانید یا منفعت طلب، چه تضمینی می توانید بدهید که چندسال بعد مشخص نشود پژوهش های علمی مورد ادعای شما که عموما توسط خود شرکت های ذی نفع انجام شده ، مشتی دروغ و تحریف از کار در نیاید؟ وقتی در خود غرب با وجو