مقایسه دور ریز مواد غذایی انگلیسی‌ها با دورریز مواد غذایی ایرانی‌ها؛ یا «ما چگونه ما شدیم، آنها چگونه ما نشدند!»

مقایسه دور ریز مواد غذایی انگلیسی ها با دورریز مواد غذایی ایرانی ها؛ یا "ما چگونه ما شدیم، آنها چگونه ما نشدند!"

@sahatzist
🌑🌑به گزارش ایسنا، کمیته امور روستایی، غذایی و محیط زیست انگلیس اعلام کرد: در سال ۲۰۱۵ بیش از هفت میلیون تن مواد غذایی در خانه‌های انگلیسی هدر رفته است.
نمایندگان پارلمان انگلیس تاکید کردند: حجم دور ریز مواد غذایی خانگی در این کشور غیرقابل قبول است و اعضای خانواده نقش کلیدی در کاهش آن دارند.

همچنین ضرورت دارد فروشگاه‌ها نسبت به فروش سبزیجاتی که تازگی اولیه را ندارند سخت‌گیری کمتری کنند تا به کاهش مواد دور ریز کمک شود.

"نیل پرشیس" یکی از اعضای این کمیته گفت: یک سوم از خوراکی‌های تولید شده برای مصرف انسان‌ها در سراسر جهان از بین می‌رود یا دور ریخته می‌شود و در انگلیس در سال مواد غذایی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد پوند هدر می‌رود.
@sahatzist
به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، به لحاظ اقتصادی دور ریز مواد غذایی صدها پوند برای خانواده‌ها هزینه دارد. همچنین موجب افزایش هزینه‌های بازیافت می‌شود. به علاوه به لحاظ اجتماعی قابل قبول نیست که برخی از افراد جامعه گرسنه باشند در حالیکه مقدار زیادی مواد خوراکی دور ریخته می‌شود. همچنین به لحاظ زیست محیطی این وضعیت فاجعه به حساب می‌آید زیرا برای تولید مواد غذایی مقدار قابل توجهی انرژی و منابع هدر می‌رود.

🔴🔴این در حالی است که برآوردهای فائو نشان می‌دهد هرسال ۱.۳میلیارد تن غذا در جهان هدر می‌رود که ۳۵میلیون تن از این رقم معادل ۲.۷درصد در ایران دور ریخته می‌شود این به این معنی است که ما پنج برابر انگلیسی های اسراف کار غذا را هدر می دهیم در حالی که جمعیت ما تنها هجده درصد از آنان بیشتر است .
@sahatzist
هرروز به‌ازای هر نفر 134 کیلوکالری غذا در ایران به هدر می‌رود، یعنی سرانه هدررفت روزانه غذا در ایران 134 کیلوکالری است.
همچنین گزارش‌های غیررسمی نشان می‌دهد 35 درصد محصولات کشاورزی تولیدی در ایران به هدر می‌رود. بر این اساس از 100 میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور 35 میلیون تن در سال دور ریخته می‌شود. این رقم معادل غذای 15 میلیون نفر است. در این زمینه می‌توان به 30 درصد ضایعات در نان، 30‌ــ25 (و حتی 50) درصد ضایعات در میوه‌ها و سبزیجات، 10 درصد ضایعات در برنج، 25 درصد ضایعات در خرما و غیره اشاره کرد. سهم ایران از کل غذایی که هرسال در جهان به هدر می‌رود 2.7 درصد اعلام شده است.

@sahatzist
◀️همچنین بر اساس تحقیقی که توسط مهدی رستگاری و علی طیفوری در اولین کنگره بین المللی کشاورزی سالم، تغذیه و جامعه در تیرماه 1394 ارائه شد، گزارش مراجع رسمی کشور در سال 1388 نشان دهنده متوسط ​​18.85 درصد ضایعات در محصولات کشاورزی بوده است. بر اساس این گزارش، ارزش ضایعات محصولات کشاورزی برابر با حدود 25 درصد درآمد ملی از صادرات نفت در آن سال بوده است. در سطح ملی بیشترین ضایعات متوجه میوه‌ها و محصولات باغی و کم­ترین ضایعات متوجه شیلات و غذاهای دریایی می‌گردد.
@sahatzist
◀️مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در گزارش منتشره خود در دی ماه 1393 برآورد نموده که هزینه تحمیل شده به دولت از محل ضایعات سالانه نان به 2.857 میلیارد دلار بالغ می‌شود. به‌تصریح عباس پاپی‌زاده، سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس نهم، ارزش ضایعات مواد غذایی در ایران در سال 2014 تقریباً با مجموع ارقام کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی وارداتی دولت در همان سال برابری می­‌کند.
ساحت زیست
@sahatzist

http://uupload.ir/files/6dzl_212548_419_(1).jpg