آیا فاضلاب‌ها «یک امر جنسیتی» هستند؟!

آیا فاضلاب ها "یک امر جنسیتی "هستند ؟!
@sahatzist
28 آگوست شهر استکهلم سوئد میزبان سمیناری درباره "ابعاد جنسیتی زباله‌ها و فاضلاب‌ها " بود. این سمینار که از طرف سازمان‌های مختلف بین‌المللی مثل "سازمان جهانی آب" حمایت می‌شد به این مسئله معطوف بود که آیا فاضلاب و زباله یک "امر جنسیتی" است؟!

@sahatzist
✅ در این کنفرانس برای اولین بار به مسئله فاضلاب‌ها و زنان پرداخته شده است چرا که قبل از آن بیشتر موضوعات پیرامون "عدالت و برابری آبی" شامل موضوع آب های زائد نبوده است و معمولا متوجه حق دسترسی زنان به آب آشامیدنی سالم می‌شده است.

✅عموما در جهان زنان ارتباط بیشتری با تهیه غذا و یا کارهای همچون مراقبت از کودکان دارند . آنها همچنین وقت بیشتری به نسب مردان صرف بهداشت عمومی و شخصی خود می‌کنند. به همین جهت نیز زنان ریسک بیشتری را در صورت نبود وسائل بهداشت شخصی و فقدان شبکه‌های بهداشت و درمان عمومی پذیرا می‌شوند.
@sahatzist
✅در بسیاری از شهر‌های بزرگ جهان چیزی به اسم شبکه جمع آوری زباله وجود ندارد. در بیشتر مواقع این زنان هستند که ابتکار عمل جمع‌آوری زباله ها را بدون کوچک‌ترین حمایتی در دست می‌گیرند و همین اقدامات کوچک کمک بزرگی برای جلوگیری از اشاعه آلودگی به آب های زیر زمینی می کند.

✅نظافت و تخلیه توالت‌ها نیز معمولا بر عهده زنان است و البته همان طور که انتظار می.رود این کار بدون پرداخت دستمزد به آنان انجام می.شود. اگرچه در کشورهای توسعه‌یافته برای کارهای این‌چنینی به زنان دستمزد پرداخت می شود اما همان بحث قدیمی سرجای خود باقی می‌ماند که حتی در این مواقع نیز آنان حقوق کمتری از مردان برای کارهای مشابه دریافت می‌کنند.
@sahatzist
✅یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های حال حاضر، افزایش خیره‌کننده مقدار آفت کش‌ها، هورمون‌ها، مواد دارویی و مواد شیمیایی در فاضلاب‌هاست. این مواد تاثیر شدیدتر و طولانی.تری بر سلامتی زنان و به خصوص زنان باردار می.گذارند. این مسئله به خصوص آنجا اهمیت پیدا می‌کند که موضوع آبیاری محصولات کشاورزی با استفاده از فاضلاب های تسویه شده و گاه تصفیه نشده مطرح می‌شود. به خصوص اگر به این نکته توجه کنیم که 70 درصد کشاورزی سنتی و غیرمکانیزه جهان توسط زنان انجام می شود.
@sahatzist
✅سازمان جهانی یونسکو بر اساس شاخص‌هایی همچون درصد اتصال خانوارها به سیستم فاضلاب، درصد ابتلا به امراض و بیماری‌های عفونی مرتبط با آب بر اساس جنسیت و درصد افرادی که مسئولیت دفع زباله‌ها را بر عهده می‌گیرند بر اساس جنسیت آنها متوجه شکاف بزرگی در ارتباط با جنسیت و سیستم ارتباط با فاضلاب شده است.
به این ترتیب که شاخص‌ها بیانگر آنند که خانه.های زنان سرپرست خانوار کم‌ترین اتصال را به شبکه جمع اوری فاضلاب دارد.

برگردان به فارسی:#ایمان_معمار

@sahatzist
ساحت زیست

https://globalwaterpartnership.wordpress.com/2017/08/08/waste-water-is-a-she/?utm_content=buffer821fa&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer