✅همه حیوانات با هم برابرند اما بعضی برابرترند!. دوم: تبعیض جنسی، نژادی و گونه‌ای

✅همه حیوانات با هم برابرند اما بعضی برابرترند!
@sahatzist
⏺قسمت دوم : تبعیض جنسی، نژادی و گونه ای

🔵فصل اول از کتاب «رهایی حیوانات»‌ (Animal Liberation)
نوشته: پیتر سینگر
ترجمه: آیدا میرشاهی.لازم به توضیح است که مترجم از واژه رهایش استفاده کرده است.

🔸اگر به مبانی مخالفت مان با تبعیض بر اساس جنس یا نژاد بهتر توجه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که اگر برابری را برای سیاه‌پوستان، زنان و سایر انسان‌های تحت ستم بخواهیم، و در عین حال منکر بذل توجه برابر به موجودات غیرانسانی باشیم، تیشه به ریشه اعتقادات خود زده ایم.

🔸برای روشن شدن این موضوع بهتر است اول ببینیم که چرا نژادپرستی و تبعیض جنسی اشتباه هستند. وقتی می‌گوییم تمام انسان‌ها، صرفنظر از نژاد، عقیده یا جنسیت‌شان برابر هستند، در واقع چه چیزی را بیان می‌کنیم؟
@sahatzist
🔸 مدافعان جوامع غیربرابر و طبقاتی می‌گویند که با هیچ میزان و معیاری نمی‌توان گفت که تمام انسان‌ها برابر هستند. چه خوشمان بیاید و چه نه، انسان‌ها اشکال و اندازه متفاوتی دارند، از ظرفیت‌های اخلاقی و قابلیت‌های فکری متفاوت، درجات متفاوت از حس نیکخواهی و شفقت نسبت به نیازهای دیگران، توانایی‌های متفاوت برای برقراری ارتباط موثر، و ظرفیت‌های متفاوت برای تجربه کرن لذت و درد برخوردارند. مختصر آنکه اگر برابری بر تساوی حقیقی میان تمام انسان‌ها مبتنی می‌بود، می‌بایست از تقاضا برای برابری دست می‌کشیدیم.

🔸با این حال هنوز می‌توان به این دیدگاه تمسک جست که برابری میان انسان‌ها بر مبنای برابری حقیقی میان نژادها و جنسیت‌های متفاوت استوار است. شاید بگویید که انسان‌ها در مقام افراد با هم متفاوتند، اما تفاوتی میان نژادها و جنسیت‌ها وجود ندارد. به صرف سیاهپوست یا زن بودن یک فرد نمی‌توانیم خصوصیاتی در مورد قابلیت‌های ذهنی یا اخلاقی به او نسبت دهیم. نژادپرستان سفیدپوست ادعا می‌کنند که سفیدها از سیاه‌ها برترند، اما این حقیقت ندارد؛ با وجود آنکه افراد با هم متفاوتند، بعضی از سیاه‌پوستان از حیث برخوداری از تمام قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مرتبط با این ادعا، از بعضی از سفیدپوستان پیشی می‌گیرند. فردی که با تبعیض جنسی مخالف است هم همین را می‌گوید: جنسیت یک فرد نشانگر قابلیت‌های او، چه زن و چه مرد نیست، به همین دلیل اعمال تبعیض بر مبنای جنسیت، عملی توجیه ناپذیر است.
@sahatzist
🔸اما اشاره به وجود تفاوت‌های فردی که مرزهای نژاد و جنسیت را درمی‌نوردند، هنوز پاسخگوی شکلی دیگر و پیشرفته‌تر از مخالفت با برابری نیست. این شکل از مخالفت با برابری می‌گوید که منافع اشخاصی که ضریب هوشی شان زیر 100 است باید کمتر آنهایی که ضریب هوشی‌شان بالاتر از 100 است مورد توجه قرار بگیرد. شاید در چنین جامعه‌ای افراد دارای ضریب هوشی زیر خط معین، به نوعی برده آنهایی شوند که از ضریب هوشی بالاتر برخوردارند. آیا جامعه‌‌ طبقاتی از این دست، از جامعه طبقاتی مبتنی بر نژاد یا جنس بهتر است؟ من که اینطور فکر نمی‌کنم. اما اگر اصل اخلاقی برابری را به برابری حقیقتاً موجود میان نژادها یا جنس‌های مختلف گره بزنیم، مخالفت مان با نژادپرستی یا تبعیض جنسی هیچگونه مبنایی برای مخالفت با اینگونه نابرابری خواهی در اختیارمان قرار نخواهد داد.

ادامه فصل اول کتاب را می توانید از INSTANT VIEW دنبال کنید. با توجه به اهمیت بسیار زیاد این کتاب درباره حقوق حیوانات، بخش های دیگر آن را نیز در آینده در کانال قرار خواهیم داد.

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید
ساحت زیست

@sahatzist

https://goo.gl/GUkHtb