ابر روایت «بحران آب» و سرکوب جریانات حاشیه‌ای محیط زیست توسط کلانتری!.. 🖋

ابر روایت "بحران آب" و سرکوب جریانات حاشیه ای محیط زیست توسط کلانتری!

🖋#ایمان_معمار
@sahatzist
🔴رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری :
مساله آب فقط، خطر برای نظام نیست، خطر برای تاریخ هفت هزارساله این سرزمین است. این مساله را نباید با مساله جزیی‌تری مثل چند یوزپلنگ کمرنگ کنیم!محیط زیست را باید به داخل خانواده‌ها ببریم. اگر محیط زیست به داخل خانواده‌ها وارد نشود کاری از پیش نخواهیم برد. حدود ۳ هزار محیط بان نمی‌توانند محیط و حیات وحش را مدیریت کنند بدون اینکه مردم خودشان محیط بان منطقه محل خود باشند.
@sahatzist
1️⃣تقسیم مسائل به اصلی و فرعی، جزئی و کلی، درجه 1 و درجه 2 ، یا ساختن "ابر روایت های کلان " همچون تقدم امنیت بر آزادی، آزادی بر عدالت و ....اگر همراه با خرد جمعی و مشارکت فکری همه گروه های ذی نفع نباشد خطر بروز دیکتاتوری را در هر حوزه ای به وجود می آورد. حتما همه ما به یاد داریم که چه گونه ساختارهای سیاسی ما به بهانه "حفظ وحدت" به عنوان "مساله کلی و مهم" صداهای حاشیه ای و مخالف را سرکوب کرده اند و این سرکوب از هر دو سوی جریانات اصلاح طلب و اصولگرا صورت گرفته است. اصلاح طلبان به بهانه حفظ وحدت و اولویت پیروزی انتخاباتی مطالبات حاشیه ای زنان و دگر اندیشان را خفه کرده اند و اصولگرایان هم بهانه حفظ وحدت دربرابر دشمنان خارجی به هیچ جریان فکری "غیرخودی" اجازه ظهور رسمی نداده اند.
@sahatzist
سوال اصلی اینجاست که وقتی خود سازمان های مردم نهاد و گروه های داوطلب مشغول فعالیت درباره یوزپلنگ ایرانی هستند، اگر جناب کلانتری صرفا گوشه ای از سخت افزارهای سازمان را در اختیار این گروه ها قراردهند یا با استفاده از ارتباطات سازمان فعالیت این گروه ها را تسهیل کنند، بحران آب کشور عود خواهد کرد؟! اصولا سازمان محیط زیست قرار است مطابق نام خود وظیفه حفاظت همه جانبه یا دست کم کشف و طرح مسئله چندبعدی و پیچیده محیط زیست را داشته باشد یا صرفا تبدیل به سازمان "حل بحران آب " شود؟(البته اگر چنین چیزی امکان داشته باشد) اگر آقای کلانتری فراموش کرده است تا در این روز حتی یک وعده و وعید ساده به داوطلبین و تلاشگران بی مزد و منت پروژه حفاظت از یوز ایرانی بدهد، دیگر لزومی ندارد این گونه توجیهات را در کارنامه خود ثبت کند
@sahatzist
2️⃣این که رفع مشکل آب در ایران به صورت کلی راه حل یا راه حل هایی کاملا جدا از مساله حفاظت از یوز ایرانی دارد به شدت محل مناقشه است. آن معرفت شناسی و هستی شناسی و سنت فکری که خروجی آن بحران آب را به وجود آورده ، در انقراض گونه های مختلف حیات وحش ایران مثل یوزپلنگ هم نقش داشته است و آتش جنگل زدایی ها و دود آلودگی هوا نیز از همان گور برخواسته است.
آیا واقعا آقای کلانتری فکر می کند با بسیج همه امکانات و بودجه سازمان در اموری مثل بستن چاه های غیر مجاز یا جلوگیری از سد سازی می تواند مشکل بحران آب را حل کند؟ باید به ایشان متذکر شد که بحران آب نه صرفا فنی ، بلکه سیاسی و اقتصادی و فرهنگی است. همان طور که بعد از 40 سال از عمر انقلاب هیچ گاه "مساله حجاب" علی رغم بسیج همه منابع و تزریق بودجه های هنگفت به نهادها و سازمان های مختلف حل نشده است، مساله بحران آب هم اگر کوته بینانه و تک علتی بررسی شود کارکردی در حد و اندازه تاثیر گشت های ارشاد بر ارتقای وضعیت حجاب خواهد داشت!
@sahatzist
آقای کلانتری بارها تاکید کرده اند که رفع مساله محیط زیست نیازمند کمک جمعی همه ایرانیان است . اتفاقا اگر از این زاویه به موضوع بنگریم تجربه قبلی کشورهایی همچون کانادا و آمریکا، نشان می دهد که مشارکت طبقه متوسط شهری و حساسیت آنها نسبت به مسائل زیست محیطی از مساله توجه به حیات وحش آغاز شده است.
@sahatzist
اصولا در مسائل محیط زیستی نمی توان "شاخه نگر" بود به این معنا که مشکل "شاخه آب" را جدا از مشکل "شاخه آلودگی هوا" یا "شاخه پسماند" یا "شاخه حفظ حیات وحش " دانست. مسائل زیست محیطی تنها با "جامع نگری" قابل ارزیابی و ارئه راه حل هستند. به همین جهت بی اعتبار دانستن، کم اهمیت دانستن یا تحقیر هر گونه فعالیت محیط زیستی خارج از آنچیزی که "روایت کلان مساله