محیط زیست در دولت یازدهم؛ باید‌ها و نبایدها

محيط زيست در دولت يازدهم؛ بايد‌ها و نبايدها

این مطلب برشی است از یادداشت خانم معصومه ابتکار درباره فشار صاحبان صنایع بر سازمان حفاظت از محیط زیست که در روزنامه امروز شرق منتشر شده است. برای خواندن اصل یادداشت از لینک انتهای پیام استفاده کنید.
@sahatzist
✅تلاش دشواري براي برقراري تعادل ميان توسعه و محيط زيست صورت گرفت که سازمان محیط زیست هم‌زمان مخالفت‌هاي فراواني را از سوي متوليان و ذي‌نفعان پروژه‌ها تجربه کرد. جالب اينجاست که اين مخالفت‌ها با وجود پيشبرد برنامه‌هاي ايجاد اشتغال، فقط براي حدود هفت درصد پروژه‌ها بوده که توصيه يا ارزيابي زيست‌محيطي ندارند و رد مي‌شوند.
@sahatzist
✅حال سؤال اينجاست که در معادله فرايند توسعه پايدار، ضمن اينکه سازمان حفاظت محيط زيست ضابطه و مقررات براي سازگاري پروژه‌ها و طرح‌ها را وضع مي‌کند، آيا در مواقعي حق «نه»گفتن دارد يا نه؟
آيا محيط زيست مي‌تواند به همان حدود هفت درصد طرح‌هايي که در فرايند ارزيابي زيست‌محيطي مخرب تشخيص داده و ضرر آنها را بيشتر از منافعشان مي‌بيند، رأي منفي بدهد؟
اين موضوع در دوران دولت يازدهم به‌وضوح اتفاق افتاد. فشار سنگيني بر دولت از ناحيه کسب مجوز براي بي‌قانوني‌هاي گذشته و تأييديه‌هاي زيست‌محيطي وارد آمد که سازمان حفاظت محيط‌زيست در تمام موارد بر اجراي موازين قانوني و ارائه راه‌حل‌هاي پايدار اصرار ورزيده است.
@sahatzist
✅ اين تصور که سخت‌گيري‌هاي محيط زيست مانع توسعه شده يا تعبير محيط ايست براي سازمان غيرمنطقي بوده، در شرايطي است که سياست‌هاي کلي محيط زيست را مقام رهبري ابلاغ کرده‌اند و فصل‌الخطاب نيز رئيس‌جمهوري است که دولت خود را دولت محيط‌زيست خوانده و تکليف را روشن کرده است.ضمن اينکه سازمان حفاظت محيط زيست بايد حتما آنجا که توسعه، آسيب ‌جبران‌نشدنی به طبيعت وارد مي‌کند، ايستادگي ورزد و جلوي چنين طرح‌هايي را که ابتدا با عنوان کلنگ‌زني طرح مي‌شود، بگيرد.
@sahatzist
✅هميشه اقليتي باقي مي‌مانند که از ممنوع‌شدن طرح‌هاي انتقال آب، سدسازي، توسعه فعاليت‌هاي صنعتي در شعاع ممنوعه شهرها، فعاليت معادن شن و ماسه و بهره‌برداري بي‌رويه از تالاب‌ها و جنگل‌ها ناراضي هستند و به دنبال راه‌حل‌هايي براي رسيدن به برنامه‌ها و اهدافشان مي‌گردند. نگاه اين ناراضيان که حامياني هم دارند، نه‌تنها نهاد قدرتمند محيط زيست را برنمي‌تابد، بلکه خواهان سازماني ضعيف، تشريفاتي و تزييني هستند که فقط نام و ژست آن باشد و در عمل نتواند در موارد بحراني جلوي طرح‌هاي مخرب را بگيرد و متوقف کند. ادامه مطلب در لینک انتهای پیام.
@sahatzist
ساحت زیست
نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید
yon.ir/nU1QY