سود و زیان برجام برای محیط زیست.. قسمت سوم.. 🖋مسلم یوسف زاده

سود و زیان برجام برای محیط زیست

قسمت سوم

🖋مسلم یوسف زاده

با این وجود در صورتی که سیاستگذاری دوران پسابرجام با در نظر داشتن این نکات انجام شود، می توان از مواهب آن نیز بهره برد:
1- لااقل بخشی از ردیف بودجه هنگفتی که درگذشته همه ساله برای توسعه برنامه هسته ای اختصاص می یافت، اکنون می تواند به توسعه انرژیهای بازگشت پذیر اختصاص یابد.
2- وجود مشکلات اقتصادی در جامعه عملا توده اجتماع را به تامین نیازهای ابتدایی سرگرم می کند و توجه را معضلات میان مدت و بلندمدتی مانند وضعیت محیط زیست و اکوسیستم دور می سازد. در مقابل بهبود وضعیت اقتصادی جامعه پتانسیل افزایش آگاهی زیست محیطی جامعه را افزایش می دهد. گرچه دستیابی به این سطح آگاهی اجتماعی، به میزان فعالیت فعالین این حوزه و حمایت دولت بستگی دارد.
3- حمایت از کسب و کارهای کوچک و محلی در برابر رشد شرکت های بزرگ، به خصوص با ورود ابرشرکت و موسسات مالی چند ملیتی، علاوه بر اثرات مثبت اجتماعی، می تواند اثرات زیست محیطی مرتبط با افزایش مقیاس اقتصاد را کاهش دهد. این کار در اقتصاد ایران که به دلیل انزوای حاصل از تحریم از روند انحلال در اقتصاد جهانی برکنار مانده نسبت به سایر کشورها با موانع کمتری روبروست.
دوران پسابرجام، پس از رکود اقتصادی تحمیل شده، می تواند آغازی دوباره تلقی شود: در هر آغازی سیستم نسبت به تغییرات بنیادین انعطاف پذیر است. می توان خشت آغاز دوباره اقتصاد ایران را با ارتقای اولویتهای زیست محیطی به سطوح بالا بنیان نهاد. حفظ سطح پایین وابستگی به فروش نفت، هدایت فعالیت های اقتصادی به حوزه های سازگار با محیط زیست می توانند اساس چنین اقتصادی باشند.


#برجام_محیط_زیست
#مسلم_یوسف_زاده
#قسمت_سوم

کانال و وبلاگ ساحت زیست را برای دیدن مطالب بیشتر دنبال کنید:
https://telegram.me/sahatzist
http://sahatzist.blogfa.com/
برای ارائه نظرات ارزشمند و انتشار مطالبتان برای ما ایمیل بفرستید:
@sahatzist