🔴شوخی‌های بوروکراتیک از نوع ایرانی!

🔴شوخی های بوروکراتیک از نوع ایرانی !

♦️یکی از نکات قابل تامل در ساختارهای اداری محیط زیست ایران، وجود اداره ای به نام " سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور" است که به طرز حیرت آوری زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
یعنی وزارت خانه ای که قسمتی از شرح وظایف آن "امور حمایتی بخش کشاورزی" است همزمان سرپرستی سازمانی را بر عهده گرفته است که وظیفه اصلی آن "حفاظت‌ و حمايت از آب و خاك كشور از طريق مديريت علمي بر حوزه‌هاي آبخيز و رعايت اصول توسعه پايدار" در نظر گرفته شده است.

♦️به نظرم شوخی زشتی با محیط زیست ایران انجام گرفته است. وزارت کشاورزی ای که به دلیل اصرار بر خودکفایی غیراصولی در چنددهه اخیر خود متهم اصلی بحران آب و فرونشست زمین است و تمام هم و غم خود را جدا از اینکه چه گرایش سیاسی عهده دار قوه مجریه باشد، تولید بیشتر گندم و هندوانه می داند باید از جنگل ها در برابر دست اندازی کشاورزان برای تبدیل جنگل و مرتع به باغات، محافظت کند! یاللعجب!
به هر حال این مصاحبه پروفسور علی یخکشی در گفت وگو با اسکان درباره مصوبه "کشت در اراضی شیبدار" را بخوانید تا ببینید چه طور جهاد کشاورزی قرار است عهده دار "حفاظت از نگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور "ایران باشد!

@sahatzist
✅پروفسورعلی یخکشی پایه گذار دانش محیط زیست در دانشگاه های ایران وعضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه "گوتینگن" آلمان در گفت وگو با اسکان نيوز گفت:

🔸من شنیده ام که می خواهند در مراتع و اراضی شیبدار، درختان میوه یا مثمر بکارند. این تصمیم ها بسیار عجیب است؛ چون در چنین ارتفاعی درخت نمی توان پرورش داد؛ بلکه این کار تنها باعث برهم خوردن تعادل در اکوسیستم خواهد شد و از نظر زیست محیطی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. معمولا بالا دست جنگل ها، مراتع قرار دارند که غالبا در مناطق کوهستانی شیب دار هم هست. جایی که هر گونه دست اندازی باعث فرسایش وبه هم خوردن و تغییر بافت خاک می شود و خطرات احتمالی آن بسیار بیش از سود آن بوده و بسیار بیشتر از چیزی است که تصور می شود.
@sahatzist
🔸 تاریخ ایران و جهان نشان می دهد که جایگاه سازمان جنگل و مراتع در وزارت کشاورزی نیست و نباید باشد؛ چرا که وزارت جهادکشاورزی هر گاه دچار کمبودی می شود بلافاصله دست درازی اش به جنگل و طبیعت آغاز می شود. این را هم در زمان پهلوی و هم اکنون شاهد هستیم و متاسفانه در کشورهای دیگر هم هر گاه سازمان متولی جنگل، زیرمجموعه تشکیلات کشاورزی بوده چنین نتیجه ای داشته است.

🔸مگر چند سال پیش نمی خواستند برای احداث پتروشیمی در گیلان،هکتارها جنگل را واگذار کنند و یا در بسیاری از نقاط بکر جنگلی ویلاسازی شده است؟ رویکرد این طرح ها تقریبا در همه دولت ها بوده است. حتی قبل از انقلاب ودر دوره پهلوی دوم نیز در بابلسر قطعات 10 هکتاری ایجاد کردند، جنگلتراشی کردند تا در آن کشاورزی و باغداری کنند که در نهایت این طرح هم عملی نشد. چرا که وزرا و امرای ارتش اهل کشاورزی نبودند؛ نتیجه این شد که صدها هزار هکتار جنگل را از بین بردند.
@sahatzist
🔸با از بین رفتن پوشش گیاهی در مراتع بالادست، خاک خشک و سبک شده و آماده حمل توسط خاک می شود. مناطق فاقد پوشش گیاهی حتی با شیب 2 درجه نیز در معرض خطر فرسایش قرار دارند. ضمن اینکه چون گیاهان کشاورزی در تمام فصول سال وجود ندارند و نمی توانند از خاک حفاظت و با فرسایش مقابله کنند فرسایش خاک در این مناطق شیبدار کشت شده بسیار بالاست. رخ دادن فرسایش آبی، بادی و خاکی از مهم ترین و خطرناک ترین پیامدهای اجرای این مصوبه است. در اثر از بین رفتن پوشش گیاهی، جذب نزولات آسمانی به شدت کاهش یافته و سیلاب جاری خواهد شد.
اکوسیستم طبیعی منطقه به هم خورده و تعادل اکولوژیک به هم می ریزد. بر این اساس باید مرتع را به عنوان جاذب نزولات آسمانی حفظ کرده و از این طریق با سیل و فرسایش خاک مبارزه کنیم. نه اینکه مراتع را تغییر کاربری داده و در انها کشاورزی کرده و آنها را در معرض انواع فرسایش قرار دهیم.
@sahatzist
🔸جاي سازمان جنگل ها در وزارت جهاد کشاورزي نيست. براي اين که فعاليت اين دو ساختار از نظر ماهیت و کارکرد کاملا با هم متفاوت هستند و سنخيتی با هم ندارند. کشاورز سعي مي کند در کوتاه ترين مدت، بالاترين توليد را داشته باشد. در جنگل، ما اين برنامه را نداريم و به دنبال بالاترين توليد در واحد سطح نيستيم. ضمن اینکه برنامه های