🌏گرانی گوشت, حق انتخاب, گیاهخواری.. 🖊سپهر سلیمی، فعال حقوق حیوانات

🌏گرانی گوشت, حق انتخاب, گیاهخواری

🖊سپهر سلیمی،فعال حقوق حیوانات
@sahatzist
🔸این روزها با گران شدن گوشت بسیاری از مقامات دولتی و سیاسی مردم را به پرهیز از گوشت و خوردن محصولات گیاهی دعوت می کنند. در پاسخ به پرهیز از گوشت بسیاری از شهروندان صحبت از "حق انتخاب" می کنند و می گویند دعوت به استفاده از محصولات گیاهی زمانی ارزش دارد که مردم بتوانند براحتی بین گوشت و محصولات گیاهی انتخاب داشته باشند و از سر ناتوانی و گرانی نباشد.
اما آیا تمایل مردم و صفهای طول و دراز برای خرید گوشت از سر "انتخاب" است؟

🔸اساس هر انتخاب بر پایه آگاهی شکل می گیرد. زمانی فرد یا افرادی می توانند انتخاب درستی داشته باشند و از "حق انتخاب" خود بهره ببرند که در مورد آن موضوع آگاهی کامل داشته باشند.
مردمی که این روزها برای خریدن گوشت یخی ساعت ها در صف می ایستند چه قدر در مورد مضرات گوشت می دانند؟ تا چه اندازه در خصوص ویرانگر بودن گوشت برای جنگلها, منابع آبی, گرمایش جهانی, آلودگی خاک, انقراض حیوانات و بطور کلی نابودی زمین آگاهی دارند؟ اطلاعاتشان در خصوص اثرات گوشت بر سلامتی شان چه قدر است؟ این مردم تا چه حد در خصوص جایگزین های گیاهی سالم, ارزان و در دسترس اطلاع دارند؟

🔸گوشتخواری ما بیش از آنکه حاصل انتخاب باشد محصول عادت و باورهای پر اشکال است. حاصل دانش ضعیف پزشکانی است که منابع ویتامین ب یا امگا سه و شش را فقط در محصولات حیوانی می دانند. حاصل اطلاعات غلط خانواده هایی است که از ارزش غذایی حبوبات بی اطلاع هستند.
@sahatzist
🔸اینک گرانی گوشت بهانه ای شده برای دوباره اندیشیدن درباره واقعیات و افسانه هایی که درباره گوشت ساخته ایم. سالها و ده ها تولیدکنندگان گوشت در سراسر دنیا روان مشتریان خود را شست و شو داده اند و اکنون مجالی است که درباره ضرر های وحشتناک گوشت برای محیط زیست, زمین و سلامت شهروندان صحبت شود. در این صورت "حق انتخاب" معنی پیدا می کند و شهروندان می توانند فارغ از تبلیغات یکطرفه و بر اساس آگاهی بین گوشت و مصرف مواد گیاهی انتخابی درست داشته باشند.

🔸علاوه بر آنچه گفته شد توجه داشتیم عادات و رفتارهای خوب الزاما همیشه با کتاب, دانشگاه و فعالیت اجتماعی ایجاد نمی شوند. گاهی "نداشته ها" بیش از همه آنها موثر و فرهنگساز است. آنچنان که کم آبی در کویر باعث شده کویر نشینان قدردان قطرات آب باشند. اقلیم سرزمین نیمه خشک ما با بیش از آنکه با گوشتخواری منطبق باشد با رژیمی بر پایه حبوبات همخوانی دارد. مراتع, جنگلها و مناطق حفاظت شده ما بیش از این تاب حضور گله های دام را ندارند. اقتصاد ما بیش از این نمی تواند برای واردات مواد اصلی خوراک دام محتاج قاره امریکا باشد.
@sahatzist
ساحت زیست