🌑دو سال مطالعه برای خارج‌کردن محل دفن زباله از مخزن سد هراز+توضیحات ساحت زیست

🌑دو سال مطالعه برای خارج‌کردن محل دفن زباله از مخزن سد هراز+توضیحات ساحت زیست

@sahatzist
◀️بازهم اجرای یکی دیگر از برنامه‌های اعجاب‌برانیگز شده است. سد هراز بر روی مخزن زباله ساخته شده و حالا آبگیری آن با مشکل مواجه شده است و تا زمانیکه مسئله نفوذ زباله به مخزن سد حل نشود قطعا سد آبگیری نخواهد شد.

◀️رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب گفته از دو سال پیش مشاورانی برای مطاله به‌کار گرفته شده‌اند که آیا زباله‌ها کلا باید جمع‌آوری شوند و یا از راه ساخت دیواره‌ها و آب‌بند اجازه ورود شیرابه به آب سد داده نشود.

◀️او مدعی شده برای جانمایی ساخت از کارشناسان و مشاوران بین‌المللی استفاده شده است اما جای بهتری پیدا نشده است. میدانی همچنین گفته در حال مطالعه‌اند و حتی اگر سد آبگیری شود که نمی‌گذارند مماس با مخزن زباله باشد.
@sahatzist
◀️گذشته از این پرسش که از اساس چرا باید چنین سدی ساخته شود، پرسش دیگر درباره این است که چرا تجربه این نوع سدها بارها تکرار می‌شود. انتقادها به سدسازی در این سال‌ها عملا تاثیر چندانی نداشته و مسئولان وزارت نیرو در هر حال کار خودشان را می‌کنند. نمونه آن سد گتوند که حیات خوزستان را تهدید می‌کند و بارها درباره آن هشدار داده شده بود. از طرفی انباشت زباله در جنگل‌های شمال کشور هم به یک چالش مهم تبدیل شده که آب‌های زیرزمینی و آب شرب مردم را دچار خطر کرده است.
@sahatzist
ساحت زیست

🔴🔴🔴وقتی سفره ای پهن می شود هم باید سدسازان بزرگوار از این سفره منتعم شوند و هم کارشناسان و مشاوران بین‌المللی! البته معمولا اغلب این کارشناسان بین المللی رگ و ریشه و زن و بچه ایرانی دارند و چون یک ماموریت کاری به تایلند و یکی دو فرصت مطالعاتی در دانشگاهای فیلیپین و هند داشته اند بین المللی شدند و گرنه اغلب یک گزارش ساده به زبان فارسی را هم با کلی غلط می نویسند.
نکته جالب اینجاست که خود سدسازان کارشناسان خاصی را برای حل مشکل معرفی می کنند و بعد کارشناسان محترم دوباره استفاده از ظرفیت های عمرانی سدسازان را تنها راه حل رفع مشکل می دانند! دوستان یک چیز شنیده اند که باید به همدیگر نان قرض داد اما فراموش کرده اند که فقط یک نان ! نه این که کل نان و آینده و بودجه یک مملکت را !

از همین حالا می توان به صورت قطع یقین پیش بینی کرد که انتقال زباله های در راستای استفاده از طرفیت های عمرانی عزیزان سدساز نیست و برای انها سودی نخواهد داشت و در نهایت طرح هایی مثل دیوارهای آب بند است که اجرا خواهد شد.

به هر حال گویا نمی شود یک پروژه ای اجرا شود و لازم نباشد تا دهها پروژه دیگر برای رفع پیامدهای آن پروژه تعریف شود.

http://meidaan.com/archive/43458