🔴 برنده‌ها و بازنده‌های جدید بعد از اِعمال مالیات جهانی کربن

🔴 برنده‌ها و بازنده‌های جدید بعد از اِعمال مالیات جهانی کربن
@sahatzist
🔹 در خصوص اهداف پشت پرده‌ی احتمالی توافقنامه‌ی پاریس و آثار اقتصادی پیوستن، متعهّد شدن و متعهّد ماندن کشورها به آن، بحث‌ها و گمانه‌زنی‌ها همچنان ادامه دارد. بعضی از کارشناسان بر این باورند که مالیات کربن، صرفاً یک ترفند سیاسی در پوشش شعارهای محیط زیستی، برای تضعیف جایگاه کشورهای در حال توسعه و جهان سوّمی در عرصه‌ی تجارت جهانی است. دیدگاهی که در بسیاری از کشورهای جهان مطرح می‌شود و موافقان و مخالفانی دارد. به تازگی یکی از اساتید دانشگاه ایلینویز به اتّفاق چند پژوهشگر همکار، این موضوع را محور یک پژوهش قرار داده‌اند و به نتایج جالبی دست پیدا کرده‌اند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بی‌شک اِعمال جهانی مالیات بر انتشار کربن، برندگان و بازندگانی خواهند داشت، ولی اعضای این دسته‌بندی، با آنچه که مخالفان تعهّد به توافقنامه‌ی پاریس تصوّر می‌کنند، می‌تواند متفاوت باشد، به این دلیل که شاخص‌های مدّنظر آن‌ها، احتمالاً شاخص‌های کاملی نیستند. نتایج این پژوهش را پایگاه اطلاع‌رسانی ScienceDaily در گزارش اخیر خود منتشر کرده است./ساحت زیست
@sahatzist
🔹 بر اساس تحقیقات جدید، مالیات بر کربن جهانی، به خاطر کشورهایی که دارای مزیت رقابتی متفاوتی نسبت به دیگران هستند، مجموعه‌های تازه‌ای از برندگان و بازندگان اقتصادی را به جا خواهد گذاشت.
@sahatzist
🔹 طبق نتایج پژوهش تازه‌ای که مشترکاً توسط کارشناسان گروه «انرژی» و «سیاست محیط زیستی» دانشگاه ایلینویز نوشته شده؛ گرچه عقل سلیم می‌گوید که کشورهای فقیرتر احتمالاً بیشتر از سایر کشورها، بار سنگین و بی‌تناسب مالیات بر کربن جهانی بر سوخت‌های فسیلی مورد استفاده برای حمل و نقل و تولید نیروی برق را بر دوش خود احساس می‌کنند، پیامدهای بالقوه‌ی این مالیات بسته به عوامل متعدّدی، متفاوت خواهد بود.
@sahatzist
🔹 به گفته‌ی دان فولرتون، استاد مالیه‌ی دانشگاه ایلینویز و جانشین سابق معاون دبیر وزارت خزانه‌داری امریکا، تعهّد به کاهش انتشار یا مالیات بر کربن جهانی، می‌تواند مجموعه‌های تازه‌ای از برندگان و بازندگان اقتصادی را در هر کشوری با هر درآمد سرانه‌ای ایجاد کند.
@sahatzist
🔹 فولرتون گفت: «با اجرای هر نوع سیاست مدیریت کربنی در جهان، کشورهای کم‌درآمد این ترس را دارند که تعهّدات تحمیلی بر آن‌ها منجر به تنزّل و سقوط‌شان شود. ولی همه‌ی پیامدهای این موضوع کاملاً روشن نیست. آنچه ما دریافته‌ایم حاکی از آن است که این روند، برنده‌ها و بازنده‌هایی در همه‌ی گروه‌ها اعم از کشورهای ثروتمند، کشورهای فقیر و کشورهایی با درآمد متوسط خواهد داشت.»/ ScienceDaily
@sahatzist
🔻ادامه این گزارش را در لینک زیر بخوانید.
yon.ir/0xzG0