🔴با کدام نظام قدرت به جنگ تغییرات اقلیمی برویم؛ سوسیالیسم یا کاپیتالیسم؟. برانکو مارکتیچ

🔴با کدام نظام قدرت به جنگ تغییرات اقلیمی برویم؛ سوسیالیسم یا کاپیتالیسم؟
@sahatzist
نویسنده: برانکو مارکتیچ

مترجم: علی آتشی
@sahatzist
🔸در کنار تصاویر وحشتناک اجساد شناور بر روی آب، زندگی‌های ویران‌شده توسط سیل و مردمی که برای نجات جانشان به یک بلندی پناه برده‌اند، خاطره ماندگار دیگری نیز در میان فجایع طوفان «هاروی» ثبت‌شده است. در گیرودار بلای هاروی، مردم شروع کرده بودند به منتشر کردن تصاویری از هزاران مورچه آتشین که با چسبیدن به یکدیگر، بر روی سطح آب قایقی درست کرده بودند تا جان ملکه، لاروها و بچه‌هایشان را نجات دهند.
@sahatzist
🔸این تصویر مشهور از همبستگی حشرات در برابر یک فاجعه بیش از هر چیز در تضاد با واکنش انسان‌ها در مقابل طوفان هاروی بود، هرچند به‌خوبی باعث شد تا ناتوانی و ضعف انسان در مقابله با بلایای طبیعی بار دیگر به او یادآوری شود.

🔸بااین‌همه اگر من به شما بگویم که کشوری هم وجود دارد که ۱۷ طوفان قبلی خود را تنها با ۳۵ نفر تلفات پشت سر گذاشته است؛ یا که بگویم آن کشور دقیقاً همان مدل از همبستگی را به نمایش گذاشت که ما چند خط بالاتر در مورد مورچه‌ها حسرتش را می‌خوردیم؛ و این‌که اگر بدانید آن کشور تولید ناخالص ملی‌اش در قیاس با ایالات‌متحده، چیز چندان قابل‌توجهی نیست، چه واکنشی نشان خواهید داد؟
@sahatzist
🔸همچنین کشوری وجود دارد: کوبا.

🔸وقتی‌که در سال ۲۰۱۶ طوفان «متیو» ۴۴ نفر را در ایالات‌متحده به کام مرگ کشاند، در کوبا علی‌رغم ویرانی‌های فراوانی که این طوفان با خود در پی داشت، هیچ‌کس کشته نشد.

ایضاً زمانی که براثر طوفان «کاترینا»، بیش از ۱۸۰۰ نفر در ایالات‌متحده جان خود را از دست دادند، در کوبا هیچ‌کس کشته نشد.

در سال ۲۰۰۸ طوفان «گوستاو و آیک» در شلوغ‌ترینِ فصلِ کوبا جان ۷ نفر را گرفت، درحالی‌که با ادامه حرکت این طوفان در ایالات‌متحده، باوجوداینکه مقدار زیادی از قدرتش را ازدست‌داده بود، ۳۰ نفر جان خود را از دست دادند.

در جریان طوفان «ایزابل» در سال ۲۰۰۳ نیز تعداد شهروندان آمریکایی بیشتری در قیاس با جان‌باختگان ۶ طوفان بزرگ کوبا در بازه میان سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳، کشته شدند؛
و این الگو برای تمامی طوفان‌هایی که هر دو کشور را موردحمله قرار داده است، تکرار می‌شود. جای تعجب ندارد که سازمان‌های بین‌المللی مثل صلیب سرخ و سازمان ملل بارها و بارها کوبا را نمونه‌ی جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی نامیده‌اند.
@sahatzist

مگر کوبا چه‌کار می‌کند؟


برای خواندن این مقاله روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.

منبع: تارنمای ژاکوبن ترجمه شده توسط تارنمای روی دادهای معماری
ساحت زیست
@sahatzist

zip.st/Gbn