✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: احتمال کاندیداتوری ریاست سازمان محیط زیست سرانجام تابش را به سخن واداشت!

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: احتمال کاندیداتوری ریاست سازمان محیط زیست سرانجام تابش را به سخن واداشت!

@sahatzist 👈🏿
1️⃣خبرگزاری مهر:یکی از نامزدهای ریاست سازمان محیط زیست عنوان کرد:امروز زندگی در محیط های شهری جدا از محیط‌های طبیعی نیست.
محمدرضاتابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ضمن تاکید بر سمت‌گیری اقدامات توسعه‌ای بر اساس نیازهای حال و آینده گفت: بهبود شاخص‌های زیست‌محیطی همچون تأمین آب مناسب، ارتقا ی سطح بهداشت جامعه، کاهش آلودگی‌ها و ظرفیت سنجی منطقه‌ای و جمعیتی باید مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه در قانون برنامه ششم توسعه کشور احکام خوبی برای ارتقای جایگاه محیط زیست پیش بینی شده است که در صورت اجرا و توجه کافی می‌تواند راهگشا و تحول آفرین باشد.
@sahatzist 👈🏿
2️⃣ایرنا: آیات عظام سیستانی، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی به پرسش‌هایی درباره «حقوق حیوانات» پاسخ دادند.
متن پرسش‌های مطرح‌شده و پاسخ این مراجع تقلید را در ادامه می‌خوانید:

🔸 دیدگاه شرع مقدس درباره حقوق حیوانات چیست؟ آزار حیوانات غیر موذی که زیانی از آنها متوجه انسان نیست و یا حتی حیوانات موذی که انسان ها در معرض خطر آنها نیستند چه حکمی دارد؟ آیا می توان با حیوان آزاری به تفریح نشست؟ آیا می توان با آزار و شکنجه حیوانات اقدام به برگزاری مسابقه نظیر گاوبازی کرد ک ممکن است هم خطر جانی برای گاو باز و هم کشتار گاو را بدنبال داشته باشد؟ آیا حیواناتی که در احکام دینی نجس دانسته شده اند نظیر سگ و خوک را می توان آزار داد؟ گفته شده که بزرگان دین بعضا از طعام خود به حیوانات حرام گوشت اهلی یا وحوش بیابان بخشیده و نسبت به آنان سفارش داشته اند. در این خصوص آیا مستندی وجود دارد؟

🔸 اگر حیوانی بنا بر نظر سازمان‌های ذی‌صلاح از جمله سازمان حفاظت محیط زیست در زمره حیوانات در حال انقراض و شکار آن غیرقانونی اعلام شده باشد، آیا به لحاظ شرعی می‌توان آنها را شکار کرد؟ حتی در موارد شکار قانونی دیدگاه و سفارشات و احتیاطات شرع مقدس چیست؟

♦️آیت‌الله العظمی سیستانی:

۱- سزاوار است که اذیت حیوانات ترک شود.

۲- اگر حاکم شرعی منع کند تخلف از آن جایز نیست.

♦️آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی:

۱- درباره حسن ترحم بر آنان و لزوم مراعاتشان روایات متعددی وارد شده است. به طور کلی در ایذاء حیوانات و نیز کشتن آنها و نحوه آن اگر عقلاء این کار را ظلم به حیوان و قبیح بدانند جایز نخواهد بود و فرقی بین انواع حیوانات نیست.

۲- رعایت قانون بنابر احتیاط لازم است ضمن آنکه اخلال در محیط زیست اگر موجب سلب حق دیگران و اضرار به آنها ولو آیندگان شود از موارد حق‌الناس و حرام است.

برای خواندن دیدگاه های سایر مراجع می توانید به خبرگزاری ایرنا مراجعه کنید.
@sahatzist 👈🏿
3️⃣خبرآن لاین : هشدار دانشمندان درباره آب شدن یخ‌های گرینلند؛ تهدیدی برای ادامه حیات!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ یکی از مشکلات این است که گرم شدن آب و هوا باعث شده جلبک‌های تیره بیشتری روی این یخ‌ها رشد کنند.رنگ سفید یخ بیشتر نیروی خورشید را باز می‌گرداند اما تیرگی این جلبک‌ها باعث جذب گرما و در نتیجه سریع‌تر شدن روند یخ‌ها می‌شود.

ضخامت ورقه‌های یخی گرینلند سه کیلومتر است و اگر درون دریا آب شود سطح دریا را تا 7 متر افزایش می‌دهد. میزان فعلی آب شدن یخ‌ها 1 میلیمتر در سال است که به همین مقدار به سطح دریا در جهان اضافه می‌شود.

آب شدن مقدار کمی دیگر از این یخ‌ها می‌تواند زندگی میلیون‌ها نفر از مردمی را که در مناطق ساحلی در سراسر جهان زندگی می‌کنند با یک تهدید جدی مواجه کند.
@sahatzist 👈🏿

وبلاگ ساحت زیست👇
http://sahatzist.blogfa.com/

اینستاگرام ساحت زیست👇
https://www.instagram.com/sahat_zist/

ساحت زیست