تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟.. قسمت ششم.. 🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟

قسمت ششم

🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

در برخی موارد تنها برای کاستن چند سنت از هزینه تولید یا برای افزودن چند سنت به قیمت فروش، غذا به وسیله کشتی به آن سوی دنیا حمل می شود. شرکت غذاهای دریایی آمریکا، Trident، یکی از این نمونه هاست: این شرکت برای صرفه جویی در هزینه های نیروی انسانی سالانه در حدود 30 میلیون پوند ماهی را برای تولید فیله به چین حمل می کند و سپس محصول را برای فروش به آمریکا بر می گرداند.
@sahatzist
البته تجارت کالاهای کارخانه ای برخلاف غذا به صورت موازی انجام نمی گیرد، ولی جهانی سازی فواصل حمل و نقل را در این بخش نیز افزایش داده است. با انتقال پیوسته صنابع به جنوب جهانی، بسیاری از تولیداتی که در کشورهای شمالی به مصرف می رسند – از پوشاک گرفته تا اسباب بازی و قوری و ماهیتابه – دیگر نه به صورت محلی یا منطقه ای که در جنوب جهانی تولید می شوند. همانطور که بسیاری از آمریکایی ها متوجه شده اند، تقریبا تمام تولیدات کارخانه ای – حتی آنها که تحت برند ابرشرکت های "آمریکایی" هستند – در چین تولید شده و نیمی از دنیا را تا آمریکا سفر کرده اند.
@sahatzist
به این ترتیب شگفت انگیز نیست که رشد ناشی از جهانی سازی در تجارت بین المللی به افزایش موازی انتشار گازهای گلخانه ای منجر شود. به علاوه، جهانی سازی تعیین مسئولیت این انتشار را برای مذاکره کنندگان تغییرات اقلیمی مشکل تر می کند. یکی از پژوهشگران این موضوع را به صورت زیر بیان کرده است:
"کشتی ای را تصور کنید که در لیبریا به ثبت رسیده، توسط خط کشتیرانی دانمارک به کار گرفته شده و از شانگهای به سوی لس آنجلس در حرکت است، در حالی که محصولی را که توسط یک شرکت اروپایی در چین تولید شده به آمریکای شمالی حمل می کند. چگونه باید مشخص کرد که انتشار گازهای گلخانه ای مربوط به این کشتی بر عهده چه کسی است و چه کسی باید مسئول کاهش آن باشد؟ سوالاتی مانند این به لحاظ سیاسی غیر قال پاسخگویی هستند."
وقتی پایداری آب و هوا با تجارت در تقابل قرار می گیرد، معمولا این تجارت است که اولویت می یابد: به طور مثال تعهدات پذیرفته شده توسط ملل جهان در پیمان کیوتو شامل انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از حمل و نقل هوایی و دریایی بین المللی نمی شود. در نتیجه سود حمل و نقل های غیر ضروری به جیب ابرشرکت ها می ریزد؛ در حالیکه هزینه های آن بر محیط زیست و اقلیم سیاره تحمیل می شود.

ادامه دارد...

#مسلم_یوسف_زاده
#ترجمه
#اقتصاد_سیاسی
#اجلاس_پاریس
#تغییرات_اقلیمی
#تغییر_سیستم
#توسعه_پایدار
#قسمت_ششم
@sahatzist

منبع:
www.localfutures.org

http://s1.upzone.ir/10324/IMG_20160406_004409.jpg