🔴سنگینی فولاد سهم ایران از تقسیم کار جهانی است!

🔴سنگینی فولاد سهم ایران از تقسیم کار جهانی است!

"لارنس سامرز" یکی از اقتصاددانان بانک جهانی :"بین خودمان بماند؛ آیا بانک جهانی نباید انتقال باز هم بیشتر صنایع آلوده را به کشورهای کمتر توسعه یافته دامن بزند؟!"
@sahatzist
این مطلب تلخیصی است از گزارش تارنمای اسکان نیوز به فلم خانم الهه موسوی با عنوان "بحران آب، فولاد و تقسیم کارجهانی"

@sahatzist
✅ایران هر روز آلوده تر و خشک تر می شود و ما همچنان به نام توسعه در حال استقرار و جانمایی صنایع آلاینده و آب بر در مناطق خشک و حتی همجوار پهنه های آبی ارزشمند مان هستیم. آیا این همان برنامه "تقسیم کار جهانی" و انتقال صنایع آلاینده و نابومی به کشورهای جنوب نیست؟

✅مسعود قدک پور رییس اسبق مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه شیراز:

🔸 جهان توسعه یافته سهم خود را در تولید فولاد کاهش داده و آنرا به جهان سوم منتقل کرده است و ما طی 25 سال رشد 800 درصدی فولاد را داشته ایم که این موضوع با وجود آلایندگی صنعت فولاد و آب بربودن آن، برای کشور بسیار خسارت آفرین بوده و بر اساس تقسیم کار جهانی شکل گرفته است. چرا باید برنامه های توسعه اقتصادی-اجتماعی وفرهنگی ایران که ادعا دارد بر مبنای "اقتصاد مقاومتی" تهیه و تدوین شده بر مبنای تقسیم کار جهانی شکل بگیرد و منافع ملی در آن به هیچ عنوان لحاظ نشود؟ براستی مسئولیت "مرکز بررسی های استراتژیک" دفتر ریاست جمهوری در این میان چیست؟»

🔸ایران با وجود قرار گرفتن بر روی نوار بیابان جهان و نیز گذراندن دوره های پی درپی خشکسالی طی سه دهه اخیر، دارای سیرصعودی چشمگیری در تولید فولاد است. این درحالی است که این صنعت به شدت آلاینده بوده و کشورهای توسعه یافته حتی با کنترل و به روزسازی سیستم ها سعی در کاهش آن داده و آنرا به کشورهای جهان سوم منتقل کرده اند.

🔸درحد فاصل سال های دهه 90 میلادی تا سال 2015 میلادی، تولید فولاد در جهان از 800 میلیون تُن به 1600 میلیون تُن، یعنی دو برابر افزایش یافته است؛ در حالی که در همین مدت، تولید فولاد در ایران از 2 میلیون تُن به 16 میلیون تُن رسیده و این، یعنی 800 درصد رشد داشته است!

🔸ایران از 6.6 میلیون تُن تولید فولاد و دارا بودن رتبه 22 در سال 2000 به تولید 16.3 میلیون تُن در سال 2015 با 8 پله صعود به رده چهاردهم جهان رسیده است که با توجه به وضعیت آب می تواند یک فاجعه برای ایران باشد

🔸سهم کشورهای توسعه یافته‌ای همچون ژاپن، کشورهای آمریکای شمالی و اروپا در تولید جهانی فولاد در چند دهه اخیر کاهش چشمگیری یافته است و در عین حال، سهم تولید این محصول در کشورهای جهان سوم همچون چین، هند، ترکیه و ایران، با نرخ حیرت آور و قابل توجهی رشد داشته است. از این منظر می‌توان چنین نتیجه گرفت که صنعت فولاد در طی 5 دهه گذشته از کشورهای توسعه یافته به ‌سمت کشورهای جهان سوم، تغییر جغرافیایی داشته است و آن کشورها به تدریج، بار این صنعت را از دوش خود برداشته و بر دوش جهان سوم گذاشته اند

🔸مگر می توانیم بگوییم که مسوولان و برنامه ریزان اقتصادی و دولت های ما اطلاعات علمی کافی در اینباره نداشته باشند؟ مگر می توانیم بگوییم آقای عیسی کلانتری و جهانگیری و مسوولان دیگر دولت و نیز دولت های پیشین، ازآلودگی ها ومشکلات صنایع فولاد و پتروشیمی اطلاعی ندارند یا سواد آنرا ندارند؟ پس چگونه می شود که آقای کلانتری یکشبه و بدون ارزیابی محیط زیستی، مجوز استقرار این صنایع را در کنار بهترین و حساس ترین اکوسیستم های آبی و جنگلی این مرز وبوم می دهد؟
@sahatzist
✅در یکی از روزهای دسامبر 1991 "لارنس سامرز" اقتصاددان اصلی بانک جهانی، یادداشتی برای جمعی از همکارانش فرستاد. او در بخشی از این یادداشت که بعدها در مطبوعات انگلیس درز کرد و در هشتم فوریه 1992 در روزنامه "اکونومیست" منتشر شد نوشته بود:« بین خودمان بماند؛ آیا بانک جهانی نباید انتقال باز هم بیشتر صنایع آلوده را به کشورهای کمتر توسعه یافته دامن بزند؟ مقداری آلودگی مضر به سلامت را می باید در کشوری که پایین ترین هزینه فوق را دارد و نیز پایین ترین دستمزدها را دارد پراکند و این از منطق اقتصادی بسیار محکمی برخوردار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.»
@sahatzist
ساحت زیست
برای خواندن اصل گزارش از لینک زیر استفاده کنید👇

https://goo.gl/1sa5C