قنات آبادهای سیمان ویران!

قنات آبادهای سیمان ویران !
@sahatzist
✅عدالت محیط زیستی یعنی تاکید بر رعایت حقوق مدنی افراد در حق داشتن محیط زیست سالم. سوال اصلی عدالت محیط زیستی این است که آیا محیط زیست سالم فقط باید در اختیار ثروتمندان قرار بگیرد یا فقرا نیز حق استفاده از آن را دارند؟
آیا شهرهای ثروتمندتر در شاخص های محیط زیستی مثل سرانه فضای سبز و آب سالم و هوای پاک و ...با شهر های حاشیه ای و فقیر برابرند یا شکاف طبقاتی شکاف محیط زیستی نیز ایجاد کرده است؟ گزارش زیر را بخوانیم تا به قسمتی از این سوال ها پاسخ داده شود.
@sahatzist
🔴کارخانه سیمان ایلام ۱۵ کیلومتری شهر سرابله است که خودش مرکز شهرستان چرداول محسوب می‌شود. جایی که شغل بیشتر مردمانش کشاورزی است؛ گندم، جو، نخود، عدس و برنج. برنج عنبربو، محصول منحصربه‌فرد این منطقه است. ایلام اما صنعت می‌خواهد. برای استانی که بیکاری، عرصه را بر مردمانش تنگ کرده، چه چیزی بهتر از راه‌اندازی کارخانه‌ای که برای گروهی شغل ایجاد خواهد کرد. وقتی شغل باشد، درآمد هست. وقتی درآمد باشد، امید به زندگی بالا می‌رود. ساکنان آبادی‌های همسایه با کارخانه هم این را می‌دانند اما غم نان سبب نمی‌شود، دردهایی را که راه‌اندازی صنایع آلاینده بر جانشان نشانده، از یاد ببرند.
@sahatzist
🔴اینجا هیچ کاری جواب نمی‌شود. دا‌م‌هایمان به خاطر خاک کارخانه دائم مریضی می‌گیرند. کشاورزی می‌کنیم اما گرد و خاک کارخانه محصولات‌مان را می‌سوزاند. عدس و نخود می‌کاشتیم اما محصول نمی‌داد. خرج‌مان درنمی‌آید. بچه‌های کوچک هم دائم مریض هستند. خودم کارگر کارخانه بودم. کارگرها مشکل تنفسی دارند. اما چاره‌ای نیست. همان کار را هم نکنند که باید بیکار باشند. سر و صدای کارخانه هم زیاد است. خیلی شکایت کرده‌ایم اما قانون کجا هوای ما را دارد؟! صدای ما به جایی نمی‌رسد.
@sahatzist
ساحت زیست

برای خواندن ادامه این گزارش روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
@sahatzist
https://goo.gl/9MxP4j