🔴به خاطر منافع حزبی پروژه ۱۶ ساله «یوز» را سیاسی نکنیم!

🔴به خاطر منافع حزبی پروژه ۱۶ ساله «یوز» را سیاسی نکنیم!
@sahatzist
🔸به غیر از اقدام ناجوانمردانه و غیرانسانی صدا و سیما در نقض حریم خصوصی مرحوم سیدامامی و پروژه حاسوس یابی و صهیونیسم یابی به سبک امثال رائفی پور بعضی از روزنامه ها و خبرگزاری های پادگانی و وابسته به محافل خاص نیز مطالبی را در ارتباط با پروژه حفاظت از یوز نشر داده بودند که خانم الهه موسوی در تارنمای اسکان نیوز به آن واکنش نشان داده است.
@sahatzist
🔸الهه موسوی: محض اطلاع جناب شریعتمداری ودیگر دوستان ایشان که احتمالا تا پیش از "ماجرای دستگیری ها" علاقه، کنکاش و مطالعه ای درباره "محیط زیست، یوزپلنگ وپروژه حفاظتی آن در ایران" نداشته اند و ظاهرا امروز نیز بدون مطالعه و گردآوری اطلاعات از آن سخن گفته اند سابقه این طرح را بررسی می کنیم تا مشخص شود موضوع انقراض نسل یوزپلنگ آسیایی در ایران نه تنها به 2 سال پیش بازنمی گردد که سابقه آن مربوط به دهه های پیشین است و طرح آن نیز 16 سال است که آغاز شده و در دست اجراست.
@sahatzist
🔸آن طور که برخی گمان می کنند "پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی" نه مربوط به چند سال اخیر و دولت حسن روحانی است و نه ربطی به جناح های سیاسی در ایران دارد. این پروژه حاصل نگرانی ها، هشدارها و تلاش های متخصصان، فعالان و مدیران دولتی محیط زیست کشور در دهه 60 و 70 است که در سال 2001 با حمایت "برنامه توسعه ملل متحد" در ایران آغاز شد و تا همین چندماه پیش نیز ادامه داشت.

🔸آغاز دهه 60 بود که کارشناسان محیط زیست در ایران زنگ خطر "حیات یوزها" را به صدا درآوردند. آنها می گفتند عدم مشاهده یوزپلنگ ها در ایران به میزانی کاهش یافته که نسل این گونه گوشتخوار که در تمام آسیا منقرض شده در ایران نیز در خطر انقراض قرار دارد. پس باید کاری کرد. کارشناسان و مدیران متولی به فکر راهکاری برای نجات این گونه افتادند و "طرح حفاظت از گونه های در خطر انقراض" در سازمان حفاظت از محیط زیست مطرح شده و "یوزپلنگ" به عنوان اصلی ترین آنها مورد توجه قرار گرفت.
@sahatzist
🔸با شروع طرح فوق، جمع آوری اطلاعات اولیه درباره یوز، از زیستگاه های این گونه سراسر کشور آغاز شد و در مدت یک دهه گاه با تندی و گاه اندکی کُند، ادامه یافت. با اینهمه این طرح، به دلایل مختلف از جمله کمبود بودجه و فقدان تجربیات عملی، دستاورد و موفقیت چندانی نداشته و تحولی نیز در جهت حفاظت از زیستگاه های این گونه در خطر انقراض در ایران، اتفاق نیفتاد.

🔸به همین جهت، در اواخر دهه 60 وقتی محیط بانان خراسان بزرگ، یوزپلنگی را در منطقه "نایبندان طبس" مشاهده و آنرا به اداره کل و سازمان حفاظت محیط زیست وقت، گزارش کردند انجام بررسی های جدی تر به طور مقدماتی و توسط اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان وقت در دستور کار قرار گرفته و شروع شد. سپس در اوایل دهه 70 این اقدامات به شکلی جدی تر دنبال شد و سرانجام در سال 1375به مطرح شدن پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی انجامید. ادامه مطلب در لینک زیر👇
@sahatzist
ساحت زیست

https://goo.gl/JufHDr