انتشار مناظره دو چهره سرشناسی سیاسی آقایان عباس عبدی و احمد توکلی با عنوان «مفسدان قربانی‌اند یا علت فساد؟» در مجله مهرنامه واکنش‌

انتشار مناظره دو چهره سرشناسی سیاسی آقایان عباس عبدی و احمد توکلی با عنوان «مفسدان قربانی‌اند یا علت فساد؟» در مجله مهرنامه واکنش های گسترده ای را در پی داشته است . این دوتن در این مناظره سعی کرده اند تا نشان دهند چه گونه فساد سیستماتیک از طریق تصویب قوانین به نفع خود، فساد را تبدیل به امری قانونی می کند. قسمت کوتاهی از این مناظره که مربوط به وضعیت آبی کشور است تلخیص و به حضور تقدیم می گردد.
@sahatzist
◀️توکلی: «من معتقدم ما در مرحله فساد سیستمی هستیم. طبق این تعریف دستگاه‌هایی تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر آلوده می‌شوند که می‌توانند به نفع جریان فساد قانون وضع کنند. مثلاً مقررات صادرات و واردات را تعیین کنند. فساد این مرحله تبدیل به فساد قانونی می‌شود که سیستم توزیع درآمد فاسد را تثبیت می‌کند، در نتیجه مبارزه از مرحله قبل سخت‌تر می‌شود.»

◀️عبدی: «فساد سیاسی و اقتصادی به شکلی به هم تبدیل می‌شوند. فساد سیاسی به پول تبدیل می‌شود، سپس پول به فساد سیاسی تبدیل می‌شود و این دور هم‌چنان یکدیگر را تقویت می‌کنند. البته محدودیت مبارزه با فساد سیاسی بیشتر است.»
@sahatzist
◀️عبدی: عبارت «فساد سیستماتیک» و «فساد سیتستماتیک» مرا به یاد دو سال و نیم پیش در میزگردی با حضور محمد درویش و علی اصغر سعیدی درباره مشکلات مدیریت منافع آب در ایران می‌اندازد. من آن‌جا گفتم: «پارادوکس‌ بزرگ یعنی این که استانی که بحرانی‌ترین وضعیت را در آب‌های زیرزمینی دارد، به قطب صنایع غذایی در ایران تبدیل می‌شود و بعد هم‌زمان تلاش می‌شود صنایع آب‌بر ازجمله فولاد هم به این استان منتقل شود. همین اتفاق در یزد هم در حال تکرار است و به‌تازگی مجوز تأسیس کارخانۀ‌های فولاد جدید در یزد داده شده است. من به خودم جرئت می‌دهم که اسم این اقدامات را فساد سیستماتیک بگذارم؛ فسادی که به شکل قانونی انجام می‌شود.
مهندس چیت‌چیان، وزیر نیرو اعلام کرده است که چهل درصد سدهای ما خالی است و آبی پشت آن برای ذخیره وجود ندارد. ... کل سدهای ساخته شده در کشور 650 سد است و ساخت 537 سد هم در دست مطالعه است. بسیاری از سدهایی که در دست ساخت داریم تزیینی است و بسیاری هم در جاهایی ساخته شده که کاربرد نداشته است. ... اسم این روند فساد قانونمند است. در این روند قبل از هر اتفاقی، صورت مسئله از ارتقای بهره‌وری مدیریت آب به ساخت سازه‌های تأمین آب عوض می‌شود و بعد باز هم صورت مسئله را به انتقال بین حوضه‌ای عوض می‌کنند و نهایتاً بحران خودش را نشان می‌دهد. در تکنولوژی و در شناخت مسئلۀ زیست‌محیطی شکست خوردیم و در این وضعیت کسانی هنوز بر سدسازی اصرار دارند. تأکید بر سدسازی به عنوان نماد پیشرفت تکنولوژیک اشتباه بوده، و عظمت سدها ممکن است روزی سبب ذلت ما شوند.
@sahatzist
✅و البته مسئله ای که دوستان شرکت کننده در این مناظره بنا به مصلحت از ورود به آن به صورت مستقیم اجتناب کرده اند پرداختن به منافع گسترده ابرشرکت های نیمه دولتی سد ساز است که منافع خود را در ساخت و پیمانکاری پروژه های ملی یا به عبارتی ضدملی دیده و حاضر به پذیرش عواقب بعدی آن نیز نیستند.

@sahatzist


http://u1.img7.ir/1ZCmU.jpg