‍. شماره ۹.. ‌ها

‍ #معرفی_کتاب
شماره ۹

#داستان_داستان‌ها
دکتر محمّدعلی اسلامی‌ندوشن
🌷🌷🌷🌷🌷🌷

داستانِ داستان‌ها از مهمّ‌ترین کتابهاییست که در نقد شاهنامه نوشته شده و داستانِ "رستم و اسفندیار" _ که یکی از برجسته‌ترین وقایعِ شاهنامه محسوب می‌شود_ را تحلیل و برّرسی می‌کند.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷

داستان رستم و اسفندیار حاوی مسائل مهمّی است که در برابر انسان قرار دارد. تاروپود ماجرا از یک سلسله برخورد: برخورد آزادی و اسارت، پیری و جوانی، کهنه و نو، تعقّل و تعبّد، برخورد سرنوشت با اراده‌ی انسان و در پایان، برخورد زندگی و مرگ، ترکیب یافته است.
در این داستان آن‌گونه که خاصّ تراژدی‌های بزرگ است، روح آدمی به بالاترین حدّ کشش و تقلّای خود می‌رسد. دو پهلوان اصلیِ واقعه که نام‌آورتر از آنها در کتاب کسی نیست، مانند دو گردباد به هم در می‌آیند و در طیّ سه روز همه‌ی ذخایر روح خود را به کار می‌گیرند؛ چنانکه گوئی در همین سه روز به اندازه‌ی یک عمر زندگی کرده‌اند.
جنگ رستم و اسفندیار بیش از هر جنگ دیگری در شاهنامه، جنگ معنوی است؛ برخورد دو طبیعت و دو عالم درون است. از این‌رو می‌بینیم که در آن، آنقدر عمل با حرف همراه می‌گردد، گفت و شنود جریان می‌یابد و باز از همین‌رو، همه چیز آنقدر کنایه‌دار می‌شود؛ حتّی شیهه‌ی اسبان که گویی نهیبی است که از حلقوم روزگار بیرون می‌آید تا اعلامِ فاجعه کنند.(داستانِ داستان‌ها، چ۴: ۱۳۹۳، ص۱۳)

🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#داستان_داستان‌ها
چاپ اوّل،۱۳۵۱_ چاپ چهارم،شرکت سهامی انتشار: ۱۳۹۳، چاپ نهم،آثار:۱۳۸۷،رقعی، ۲۸۰ص.

@sarv_e_sokhangoo