📝 چه طور به رابطه تحقیر آمیز میان استاد و دانشجو در ایران پایان دهیم؟ |.. 🔸 «»

📝 چه طور به رابطه تحقیر آمیز میان استاد و دانشجو در ایران پایان دهیم؟ | #هاتف_خالدی

🔸«#دستشویی_اساتید». این تابلو را سر در بعضی توالت های مخصوص اساتید دانشگاه حکما دیده اید. یعنی آبریزگاهی که فقط مخصوص استادان است و کس دیگری حق دخول به آن را ندارد. در برخی دانشگاهها که قضیه بعدی محترمانه تر دارد، بر سردر دستشویی اساتید علامتی و نوشته ای نیست اما کلیدِ در قفل شده آن دستشویی ها را فقط استادان دارند.

🔹من سالهای زیادی از دوران تحصیلم را در کشورهای اروپایی گذرانده ام. فوق لیسانم را سوئد بوده ام، تز فوقم را در دانشگاهی در آلمان انجام داده ام و دکترای و پسا دکترایم را در نروژ. در کنفرانس ها و گردهمایی ها هم کم و بیش با شیوه و روش برخورد استادان با دانشجویان در آمریکای شمالی مواجه شده ام.

🔸در کشورهای اسکاندیناوی و بسیاری از کشورهای دیگر اروپایی، استاد را با #نام_کوچک صدا می زنند، از عناوین پرطمطراق دکتر و #جناب_آقای_دکتر و غیره در مکاتبات میان دانشجویان یا دیگر کارمندان دانشگاه با استادان خبری نیست، آنها همان جایی #غذا می خورند و بر سر همان میزی می نشینند که دانشجویان دکترا، فوق لیسانس، دانشجویان جوان لیسانس و یا کارمندان مسن دانشگاه می نشینند، #دستشویی آنها مجزا نیست، روابطشان با دانشجویان و خدمه دانشگاه نه رابطه مرید و مراد، نه رابطه خدای و بنده، نه رابطه ای از بالا به پایین که رابطه ای هم سطح و البته محترمانه و جدی است.

🔹در آلمان اگرچه احترام اساتید سطح بالاتری دارد و القاب علمی در مکاتبات رسمی و غیررسمی مهم است اما کماکان هیچ کس بر دیگری حکمفرمایی نمی کند و استاد دانشگاه همان قدر محترم است که دیگر کارمندان دانشگاه.

🔸من اما 5 سال از سالهای تحصیلم را در ایران سپری کرده ام و بر رابطه تحقیر آمیز و خدای گونه استاد و دانشجو به خوبی آگاهم. من حتی به چشم های خود دیده ام که دانشجوی سال بالاتر یا دکترا که از قضا #حل_تمرین کلاس های پایین تر شده است، چگونه خود را در جایگاه سروری می نشاند و با خطابه های درشت تحکم کردن را از همان جایگاه بی ارزش تمرین می کند.

🔹برخوردهای #تحقیر_آمیز و نگاه از بالا به پایین و پر تبختر استادان با دانشجویان تنها در مکالمات میان استاد و دانشجو و غذاخوری ها و دستشویی های اختصاصی خلاصه نمی شود. روش و نحوه سخن گفتن در هنگام #تدریس، انتخاب دل به خواه و شفاف نبودن #روش_انتخاب_سوالات آزمون نهایی و عمل به سلیقه و حتی پاسخگو نبودن درباره امتیاز بندی دانشجویان و #تصحیح_برگه های امتحانی، برخوردهایی فراقانونی و تحقیر آمیزی است که در نظام آموزشی ایران موج می زند.

🔴 تصحیح روش های فوق را می توان از اصلاح زیرساخت های دانشگاهی آغاز کرد. چه طور است با برداشتن دستشویی های اختصاصی و ادغام سلف ها و غذاخوری های دانشجویان و اساتید آغاز کنیم؟
ماهنامه اقتصادی اجتماعی شب چراغ

@shabcheragh_monthly