اقتصاد چرخشی و منافع بازیافت. بخش دوم. سید حسین سجادی فر.۱۰

اقتصاد چرخشی و منافع بازیافت
بخش دوم
سید حسین سجادی فر
10. تهیه شیشه از شیشه های بازیافت شده نسبت به تهیه آن از مواد او، آلودگی منابع آبی را به میزان ۵۰ درصد و آلودگی هوا را تا 20 درصد کاهش می دهد.
11. ذوب هر تن شیشه، منجر به صرفه جویی ۱۰۰ تن مصرف نفت خام کوره می شود.
بازیافت، برای صنایع تولیدی سودمند است. در بخشهایی از صنایع که به مواد اولیه وابسته هستند، استفاده از مواد بازیافتی ممکن است نیاز به خرید یا استخراج مواد اولیه را کاهش دهد. اکدین و هاولینز (2011) در مطالعه وضعیت اقتصاد کشور انگلستان، پتانسیل صرفه جویی 18 میلیارد پوندی در هزینه های تولید کالاها را به دلیل کاهش زباله ها برآورد کردند. به گزارش مجمع جهانی اقتصاد (2014) استفاده از مواد بازیافتی سبب کاهش نوسان قیمت های جهانی مواد اولیه و وابستگی کمتر به واردات مواد خام می شود. بازیافت شیمیایی از ضایعات پلاستیکی، نمونه جالبی است. این فرآیند، شامل بازسازی اجزای محصولات پتروشیمی و پلیمر است تا برای تولید مجدد پلاستیک یا سایر مواد شیمیایی مصنوعی مشابه مورد استفاده قرار می گیرند. باید توجه کرد که رشد بیشتر مواد شیمیایی، نیاز به توسعه فنآوری های نوآورانه اقتصادی و حضور مواد مغذی در پلاستیک ها دارد.
نمونه دیگر استفاده از منابع بیولوژیکی (مانند جریان های جنگل و خاک) برای تولید کالاهای دیگر است. این پدیده ممکن است به تفکر همزیستی صنعتی اشاره کند که در آن بخش های گوناگون در زنجیره ارزش، از جریان های جانبی تولید، از بخشهای دیگر استفاده می کنند. بازیافت سبب، ایجاد همکاری بین صنایع مختلف برای یافتن شیوه های چگونگی استفاده از مواد زاید به عنوان مواد خام می شود. به طور کلی، همزیستی صنعتی می تواند به کاهش مصرف مواد اولیه و انرژی از طریق به اشتراک گذاری و تبادل زباله ها، مواد، محصولات جانبی و انرژی منجر شود.
@shabcheragh_monthly