✅در سال هزار و سیصد و چند؟.. 🖊فردین علیخواه.. 🔰نوروز سال ۷۲ بود

✅در سال هزار و سیصد و چند؟

🖊فردین علیخواه

🔰نوروز سال 72 بود. صداوسیما آهنگ « گل می‌روید به باغ» با صدای عباس بهادری را پخش کرد که ریتم شش‌هشتم داشت. ریتم آهنگ کمی، فقط کمی، شبیه ریتم آهنگ‌های متداول لس‌آنجلسی بود. بسیاری از مردم آهنگ عباس بهادری را شنیدند و از آن استقبال کردند. پس از نوروز، برخی از مسئولان و همچنین روزنامه‌هایی که افکار آنان را منعکس می‌کردند سخت‌ترین انتقادها را به صداوسیما وارد کردند. می‌گفتند پس دین و آخرت مردم چه می‌شود؟ آنان در تریبون‌ها فریاد زدند که انقلاب در حال از دست رفتن است! حتی برخی خواستار پوشیدن کفن و تجمع در مقابل صداوسیما شدند. آنان عقیده داشتند که این آهنگ جوانان را منحرف می‌کند.

🔰حدود بیست سال بعد، یعنی در سال 1391، محسن یگانه آلبوم حباب را منتشر کرد. یکی از قطعات این آلبوم « دوست دارم» بود. ریتم آهنگ محسن یگانه بسیار تندتر از ریتم آهنگ‌های لس‌آنجلسی موجود بود. کسی نگفت که این آهنگ موجب انحراف جوانان خواهد شد. اساساً چنین طرح بحثی هم صورت نگرفت. جوانان به این آهنگ گوش کردند و شاد شدند. قصه عباس بهادری صرفاً جزو خاطرات تلخ و شیرین گذشته این کشور شد و بیانگر اینکه این کشور برای گسترش نگاهی منطقی به مسائل، چه دشواری‌ها و چه فراز و نشیب‌هایی را پشت سر گذاشته است.

🔰در سال 1373 فیلم آدم‌برفی با بازی اکبر عبدی ساخته شد. نمایش این فیلم 3 سال با مشکلات و موانعی همراه شد. یکی از دلایل اصلی توقیف این فیلم، بازی اکبر عبدی در نقش یک زن لوند بود. سال 76 و با تغییر دولت، بازهم بحث اکران این فیلم مطرح شد. برخی مسئولان و همچنین روزنامه‌هایی که افکار آنان را منعکس می‌کردند سخت‌ترین انتقادها را به وزارت ارشاد وارد کردند. می‌گفتند دین و آخرت مردم چه می‌شود؟ بسیاری فریاد زدند که انقلاب در حال از دست رفتن است! حتی برخی خواستار پوشیدن کفن و تجمع در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند. آنان معتقد بودند که این فیلم موجب انحراف جوانان می‌شود. هنگام اکران فیلم، به چند سینما حمله شد. و نکته قابل‌تأمل آنکه فیلم پس از اکران، جزو فیلم‌های بسیار پرفروش ایران شد و نکته جالب‌تر آنکه، حدود 10 سال بعد؛ صداوسیمایی که در آن سال‌ها از اکران نشدن فیلم آدم‌برفی حمایت می‌کرد خودش بارها این فیلم را پخش کرد. سال‌ها بعد نه‌تنها اکبر عبدی بلکه مردان بازیگر دیگری هم در نقش زن ظاهر شدند.

🔰در سال 1397 هم فیلم لازانیا با بازی ارژنگ امیرفضلی در نقش یک زن بسیار لوند و بامزه پخش خواهد شد. دیگر هیچ اثری از آن حرف‌ها نیست. جریان فیلم آدم‌برفی صرفاً جزو خاطرات تلخ و شیرین گذشته شد. یادآور آنکه این کشور برای گسترش نگاه منطقی به مسائل، چه فراز و نشیب‌ها و چه دشواری‌هایی را پشت سر گذاشته است.

🔰در چه سالی، ورود زنان به ورزشگاه‌ها جزو خاطرات تلخ و شیرین گذشته این کشور خواهد شد؟

@sociology_of_sport