تأمل‌های اجتماعی- فرهنگی در خصوص حذف برنامه نود. ✍دکتر علیرضا صادقی

تأمل های اجتماعی- فرهنگی در خصوص حذف برنامه نود
✍دکتر علیرضا صادقی

🔰حذف برنامه نود که اخیرا هم با رأی مردمی و هم با رأی متخصصان و داوران خود صدا و سیما به عنوان یک برنامه ترکیبی برتر انتخاب شده بود، یک بار دیگر نشان داد که رأی مردم در درجه اول اهمیت نیست. تصمیم و رأی یک فرد انتصابی بالاتر از هر رأی و تصمیمی است‌.....

🔰دیشب ایرنا گزارش داد که فردوسی پور به در مصاحبه ای اعلام کرده است که با وجود آماده بودن پخش ویژه برنامه پایان سال این برنامه، با یک اشاره فروغی؛ رئیس شبکه سه تلویزیون، از کنداکتور این شبکه حذف شده است.
این رفتار می تواند بازتاب بخشی از واقعیت های حاکم بر مدیریت های غیرپاسخگوی جامعه ما هم باشد. رویکردی که وقتی به رای مردم نیاز دارد، از آنها طلب رای می کند، اما در نهایت تصمیم خود را می گیرد.
در مورد اخیر هم این موضوع خودش را نشان داد. چون نتیجه رای مردم، باب طبع فروغی نبود، رای و علاقه مردم هم نادیده گرفته شد.

🔰تحلیل دیگر این موضوع، می تواند این باشد که؛ اگر بنا بر حذف بود، علی القاعده رئیس صدا و سیما باید فروغی را حذف می کرد، نه اینکه اجازه می داد فروغی، فردوسی پور را حذف کند. دلیل این امر هم بسیار روشن است. مردم با رای شان نشان داده بودند، رویه فردوسی پور را می پسندند، نه فروغی را.

🔰اما وظیفه بینندگان و رأی دهندگان هم این است که با راه اندازی پویش های مردمی به این موضوع واکنش نشان دهند. مثلا این پویش ها می تواند از طریق شبکه های مجازی با هشتگ های #فردوسی_پور ، #نود ، #حذف_فروغی ادامه پیدا کند. شاید از این طریق پیام های مردم به دست رئیس خام و لجوج شبکه سه بپرسد.

🔰 نکته آخر
برخی از شبکه های صدا و سیما در یک سال گذشته انصافا خوش درخشیده اند، از جمله آنها برنامه زاویه، دورهمی، نود و تهیه و پخش سریال های تاثیرگذار و .... است. ای کاش پس از اعلام رای مردمی برنامه نود و پس از مشکلانی که رئیس شبکه برای این برنامه به وجود آورده بود، فروغی خود استعفا می کرد و این همه چالش برای خودش و صدا و سیما فراهم نمی کرد. این امر اثرات اجتماعی و تربیتی هم داشت. زیرا نشان می داد به نظر مردم از یک سو احترام گذاشته و از سوی دیگر وقتی متخصصان خود صدا و سیما این برنامه تاثیرگذار را تایید کرده اند پس جایی برای حضور فردی که این برنامه را تایید نمی کند، وجود ندارد.

🔰شبکه سه، شبکه فرهنگی است، ریاست بر یک شبکه فرهنگی ویژگی هایی همچون سعه صدر، مجرب بودن و داشتن پیشینه فرهنگی را می طلبد. فرهنگ با لجاجت و خود رایی راه به جایی نبرده و نمی برد.

#فردوسی_پور
#نود
#فروغی
#لجاجت

@sociology_of_sport