✅اخلاق ورزشی. 🖊

✅اخلاق ورزشی
🖊#ناشناس

🔰این روزها برای کسانی که فوتبال اروپا را دنبال می‌کنند خبر اتهام آزار جنسی یک زن توسط رونالدو در سال دو هزار و نه را شنیده‌اند. خبری که رونالدو آن را به شدت تکذیب کرده و خود را معرض یک توطئه بزرگ معرفی کرده است‌.
اما همین اتهام کافی بوده است تا این ستاره بزرگ فوتبال جهان و حامیان او با انتقادات شدید مواجه شوند. در این راستا نوک پیکان انتقادات به سوی باشگاه یوونتوس بوده که با انتشار بیانیه‌ای از بازیکن خود حمایت کرده و از او با عنوان یک قهرمان بزرگ یاد کرده است. اتهام تجاوز توسط رونالدو و حمایت باشگاه یوونتوس باعث شده است روز جمعه سهام باشگاه یوونتوس با افت شدید مواجه شود و قیمت این سهام حدود ۱8 درصد کاهش یابد.

🔰در سوی دیگر همزمان با باز شدن دوباره‌ی تحقیقات پلیسی در مورد این پرونده، دو حامی مالی رونالدو، نایکی و الکترونیک آرتز از او فاصله گرفته‌اند و تا رفع آن اتهامات حاضر به هیچگونه حمایتی از او نیستند.

🔰در جدیدترین لیست دعوت شدگان به تیم ملی پرتغال نیز نامی از رونالدو دیده نمی شود و به نظر می رسد همگان منتظر روند دادرسی دادگاه هستند...

🔰اما ماجرای اتهام تجاوز به رونالدو ناخودآگاه ما را به یاد پرونده تجاوز جنسی احسان حدادی ورزشکار دومیدانی کار کشورمان می اندازد. ورزشکاری که در دادگاه مجرم شناخته و به مجازات محکوم شد. اما در عمل برخورد خاصی از سوی رسانه ها، افکار عمومی و قانون با او صورت نپذیرفت.

🔰احسان حدادی قبل از بازی‌های المپیک ریو درگیر یک پرونده فساد اخلاقی شد و در این راستا تلاش مسئولان ورزش (به جای محکوم کردن او) این بود که این موضوع رسانه‌ای نشود که در نهایت موفق به این امر نشدند.

🔰حکم حدادی قبل از المپیک صادر شد و قرار این بود که حدادی شلاق خورده و به یکی از شهرهای دورافتاده تبعید شود. اما نزدیک بودن المپیک و این که حدادی شانس مدال وری برای کشور است، کمیته ملی المپیک را مجاب کرد تا پادرمیانی کند و اجرای حکم به بعد از المپیک مؤکول شود. حدادی پس از شکست و ناکامی در المپیک نیز مدتی به کشور بازنگشت و سرانجام بدون هیچ محاکمه ای مسئله خاتمه یافته و دوباره با سلام و صلوات فراوان به تیم ملی بازگشته و تمرینات و مسابقات خود را از سر گرفت.

🔰مقایسه برخورد جامعه و افکار عمومی غرب با رونالدویی که هنوز متهم است و مجرم شناخته نشده است و مواجهه جامعه، قانون و افکار عمومی ایران با احسان حدادی (که مجرم شناخته شده) فرق ما و آنها را نشان می دهد.

🔰افکار عمومی و مسئولان ورزشی در غرب به شدت به رونالدو و حامیان او واکنش نشان دادند به گونه‌ای که برخی گمانه‌زنی‌ها از پایان دوران ورزشی رونالدو در صورت اثبات اتهام سخن می‌گویند.
اما در اینجا به بهانه داشتن نقره المپیک و سابقه قهرمانی همه دست به دست هم دادند تا احسان حدادی را در تیم ملی نگه داشته و او را تبرئه نمایند.


🔰برخورد جامعه غرب با رونالدو و نحوه برخورد جامعه ایران با حدادی یک پرسش بزرگ را برمی انگیزاند و آن اینکه کدام جامعه است که در آن اخلاق قربانی همه چیز می شود؟؟

- قهرمان در چه صورتی هنوز قهرمان است؟

-آیا یک متجاوز لایق لباس تیم ملی یک کشور است؟

- آیا یک مدال المپیک ارزش این را دارد که ارزش های انسانی قربانی آن شود؟ هدف از شرکت در المپیک در نهایت چیست؟

- چه کسی قرار است الگوی کودکان و نوجوانان این جامعه باشد؟
_________________

پ.ن:اخلاق وقتی در یک جامعه ای بمیره.یعنی فاتحه ی همه چیز رو بخونید.
@sociology_of_sport