🔰لزوم استفاده از مربیان خارجی!.. ✍

🔰لزوم استفاده از مربیان خارجی!

✍#حمید_رستمی

صحبت های تازه باز نشر شده #پیروز_حناچی شهردار جدید تهران در مورد لزوم استفاده از دانش روز خارجی در امر مدیریت در حوزه های مختلف، خیلی زود به محل مناقشه موافقان و مخالفان تبدیل شد و هر یک با منطق خویش، سعی در اقناع طرف مقابل داشته و از تمام فکت هایش سود برد۰ ولی آنچه مورد غفلت قرار گرفت وضعیت نابسامان مدیریت حوزه های موثر مملکت بود که در طی چهار دهه بارها توسط گروه‌های مختلف دست به دست شده و “ناکارآمدی” شایسته‌ترین صفت برای بیان وضعیتشان می تواند باشد.

۲- تا همین سه چهار سال پیش تیم پرسپولیس چنین وضعیتی داشت و هر سه چهار ماه یکبار از دستی به دست دیگر منتقل شده و میلیاردها ریال ضرر و زیان برجای می ماند و هوادارانش با چشمانی نگران وضعیت دو رقمی شان را در جدول ، تعقیب می‌کردند و چندین و چندبار باخت های سنگین را تجربه کردند. از #یحیی_گل _محمدی ، #حمید_استیلی ، #علی_دایی و #حمید_درخشان تا وینگادا و کرانچار و دنیزلی و خیلی‌های دیگر آمدند و رفتند و نتوانستند آنچنان که باید منشا اثر خیر شوند تا اینکه اکسیرِ “برانکو” بر مس وجود پرسپولیس اثر کرد و آن را به طلایی تبدیل کرد که امروز وزیر و وکیل در هواداری اش گوی سبقت را از هم می ربایند. این در حالی بود که #محمد_مایلی_کهن یکی از پیشکسوتان همیشه معترض پرسپولیس این روزها دور از هیاهوی فوتبال، در دهکده یی کنار #دریای_خزر در #بندر_انزلی روزگار می گذراند و کمترین امیدی به برآورده شدن آرزوی دیرینه اش و گرفتن سکان
هدایت تیم پرطرفدار تهرانی ندارد.

۳-حضور ۸ ساله #کارلوس_کی‌روش بر روی صندلی مربیگری #تیم_ملی_فوتبال_ایران که چه به لحاظ زمانی و چه از نظر کیفی با ثبات ترین حضور یک مربی در تاریخ چهل ساله بعد از انقلاب محسوب می‌شود و به دلیل دو حضور متوالی در جام جهانی و کسب نتایج آبرومند و حذف سزاوارانه از #جام_ملت‌های_آسیا، علی رغم تقابل آشکارش با مربیان و هواداران پرسپولیس، در سطح عمومی از اقبال بسیاری برخوردار بوده و چند بار قراردادش به خاطر فشار افکار عمومی تمدید شده و امروز هم هرچند اشکالاتی بر نحوه مربیگری اش وارد است ولی طبق معمول بخش وسیعی از علاقمندان فوتبال، آن اشکالات را جدی نگرفته و ایمانشان به فلسفه مربیگری کارلوس سست نشده است.

۴- این رویه در والیبال هم سالهاست که در پیش گرفته شده و نتیجه اش حضور درخشان تیم ملی والیبال ایران در سطح اول جهان در چند سال اخیر بوده و به نظر نمی‌رسد دیگر بازگشت به عقب صورت پذیرد. ولی چگونه است که این اصل بزرگ در ورزش - که نهایتا یک سرگرمی بوده و با نیازهای اساسی جامعه چندان سنخیت ندارد- به راحتی پذیرفته شده ولی در حوزه‌های دیگر که در وضعیت معیشت ایرانیان به مراتب مهم‌تر و تاثیرگذارتر است تبدیل به یک امر مذموم و غیرقابل طرح شده و هرگونه صحبت درباره آن مردود می باشد؟ چرا در فوتبال دست "مایلی‌کهن"ها - به عنوان نماد مربیان ایرانی سنتی- کوتاه شده تا "استاد اسدی" ها را به "پاشازاده" ها ترجیح ندهد ولی در حوزه های مهمی چون اقتصاد، شهرسازی، صنعت و ... به هیچ عنوان زیر بار استفاده از تجارب دیگران نمی رویم؟

۵- نتیجه این همه سال سیاست آزمون و خطا ، ضربات جبران ناپذیری است که بر پیکر نحیف مدیریت در حوزه های مختلف وارد شده و در نتیجه مردمان فرودست و آسیب پذیر جامعه، امروز فشار مضاعفی تحمل کرده و از تأمین‌ ساده‌ترین و ابتدایی ترین نیازهای خویش درمانده شوند و این اصلا چیز خوبی نیست!

@sociology_of_sport