❇️فوتبال نمادی از فرهنگ سیاسی جامعه.. 🖊عباس بنیان

❇️فوتبال نمادی از فرهنگ سیاسی جامعه

🖊عباس بنیان

روز گذشته بازی رفت فینال فوتبال باشگاه های آسیا در کشور ژاپن بین دو تیم فوتبال پرسپولیس و کاشیما آنتلرز برگزار شد و تیم فوتبال پرسپولیس با نتیجه دو بر صفر بازی را واگذار کرد. آنچه باعث شد تا این دلنوشته را بنگارم اهمیت این موضوع در خصوص حمیت ملی است که متأسفانه با کج سلیقگی برخی طرفداران تیم رقیب پرسپولیس در کشور کم رنگ نمایش داده شده است.

💠فوتبال این پدیده اجتماعی، یکی از پرطرفدار ترین ورزش های شناخته شده در جهان است و در همه کشورها انگیزه های زیادی برای طرفداری و حمایت از فوتبال باشگاهی و ملی وجود دارد. استفاده بهینه از سیل علاقه مندان به این رشته ورزشی وظیفه دولتمردان، سازمان های مرتبط و در نهایت باشگاه های ورزشی فعال در کشور است.

💠در روزگاری که فشار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر مردم زندگی را برای اکثریت افراد جامعه ایران سخت کرده است ورزش و کسب مقام های قاره ای و جهانی می تواند تا اندازه ای التیام بخش این فشارها بر مردم باشد. اینکه طرفداران دو تیم پر طرفدار برای موفقیت تیم خودی و عدم موفقیت های تیم رقیب خوشحال باشند و به نوعی این خوشحالی را بروز دهند اصلاً ناپسند و غیر متعارف نیست و باید هم برای جذاب نمودن بازی ها این رفتارها انجام شود. سئوالی که مطرح می باشد این است: آیا تفاوتی بین مسابقات داخلی و بین المللی وجود دارد یا خیر؟ هر انسان منطقی و هر طرفدار واقعی ورزش می پذیرد که تفاوت وجود دارد. جایی که یک یا چند باشگاه ها شرایط حضور در مسابقات بین المللی را بدست آورده باشند از طرف جامعه و علاقه مندان به ورزش انتظار می رود این باشگاه ها به عنوان نماینده کشورمان محسوب شده و تمامی امکانات برای موفقیت آنها فراهم شود.

💠حضور تیم فوتبال پرسپولیس در فینال مسابقات لیگ باشگاهای آسیا به عنوان نماینده فوتبال کشورمان باعث افتخار ورزش کشور و فواید آن از جمله افزایش سهمیه رقابت های آسیایی به نفع کل فوتبال کشورمان می باشد. این تیم علیرغم مشکلات و بی تدبیری مدیرانش که در سال گذشته داشته توانسته است با شایستگی به فینال مسابقات آسیایی راه یابد. اما با راه یابی این تیم به فینال مسابقات، مصاحبه های تنی چند از پیشکسوتان و مدیران تیم رقیب در مسابقات داخلی تحت عنوان تفاوت در حمایت از طرف وزارت، نتیجه ای جز بر هم زدن حمیت ملی بدنبال نداشه است که روز گذشته شاهد آن بودیم: خوشحالی برخی از طرفداران تیم رقیب از عدم موفقیت نماینده فوتبال کشورمان.

💠 نتیجه ای که در پایان می توانم از این رفتار بگیرم اینست که وقتی از سوی دولتمردان، جامعه به دو قطب اصول گرا و اصلاح طلب تقسیم می شود و هردو گروه منافع خود را به منافع کشور ترجیح می دهند آثارش را باید در کنشهای اجتماعی نیز شاهد باشیم.

@sociology_of_sport