✳️جناب فیفا؛ چشم قربان!.. 🖋 علی ملک‌پور | جامعه شناس

✳️جناب فیفا؛ چشم قربان!

🖋 علی ملک‌پور | جامعه شناس

🔰سال‌های طولانی است که زنان ورزش دوست ایرانی اجازه ورود به ورزشگاهها را ندارند و برای این خواسته قانونی خود تلاش مدنی ستایش انگیزی را دنبال کرده اند.
مخالفان حضور زنان اما مثل اغلب موارد نبود زیرساخت ها و اشکالات عدیده اخلاقی و شرعی را بهانه می آوردند.
این در حالی ست که این مقوله تا قبل از انقلاب بخشی از حقوق عادی زنان سرزمین ما بود.

🔰شنیده ها حاکی است که در بازی فینال دو تیم پرسپولیس و کاشیما آنتلرز از ژاپن، شماری از زنان - در حدود ۳۰۰ نفر -اجازه حضور در ورزشگاه آزادی را بدست آوردند و احتمالا باز هم شماری دیگر از دختران جوان با ملبس شدن به لباس پسرانه و تعبیه ریش و سبیل مصنوعی، ماموران را پشت سر گذارده و وارد ورزشگاه آزادی شوند(بگذریم که این نام "آزادی" که بر این ورزشگاه نهاده اند، اکنون چه با معنی و شورانگیز شده است).

🔰در همین حد نیز این دستاورد را باید به فال نیک گرفت. هر چند این دخالت و تهدید رئیس فیفا بود که در سال گذشته طی سفر به ایران به مقامات ایرانی گوشزد کرد که تنها یک سال فرصت دارند که حق زنان را برای حضور و تماشای مسابقات فوتبال به رسمیت بشناسند تا از تعلیق فوتبال ایران پیشگیری شود.

🔰حال از مسئولان ذیربط باید پرسید که اگر حضور زنان در ورزشگاه اشکال شرعی و اخلاقی دارد (که مطلقا ندارد)، پس چرا با فشار و تهدید فیفا اینچنین از آن قواعد عقب نشینی می شود؟!
آیا حکم فیفا از احکام مورد استناد مسئولان موثق تر است؟
آیا سایر قواعد موجود نیز در نوبت تغییر بر اثر فشار و تهدید، هستند؟

🔰بهتر این بود که نظام در پاسخ به خواست اکثریت جامعه، خود ابتکار حضور زنان را فراهم می کرد تا مردم از همدلی دولتمردان خود خرسند شوند. ولی اکنون زنان و کارشناسان، این مورد را به حساب عقب نشینی از "اصول" ! بواسطه التیماتوم سازمان های برون مرزی مقتدر تعبیر می کنند. اقدامی که معنای سمبلیک آن در این اصطلاح معروف فارسی خلاصه می شود:
"جناب فیفا؛ چشم قربان "!

🔰این ایراد بزرگی در سیاست و شیوه حکمرانی در ایران است که معمولا مسائل داخلی را چنان به بن بست می کشانند که مسائلی که ماهیت درونی و ملی دارند، نهایتا به اراده دیگران خارجی حل و فصل می شوند.

🔰ایرانیان لطفا این جمله را بخاطر بسپارند:
"زنان نیمی از جامعه و بیش از نیمی از سرمایه ی بشریت اند. هر بُرد و افتخاری در هر صحنه ای ، بدون حضور و مشارکت زنان، کمتر از نیمی از یک پیروزی واقعی ارزش دارد."

@sociology_of_sport