💢پیامبران عصر اینستاگرام و معجزه‌ی نالوکسان!. ✍سیمین کاظمی

💢پیامبران عصر اینستاگرام و معجزه ی نالوکسان!
✍سیمین کاظمی

🔰سلبریتیِ امروز با ظهور توییتر و اینستاگرام موقعیت پیامبری را یافته که می تواند به طور یکطرفه پیروانش را به آنچه که او حقیقت می پندارد دعوت کند. او به واسطه شهرت و محبوبیت اش و به اعتبار تعداد فالوئرهایش محق است که درکش را از هر مسأله و پدیده ای منتشر کند و دیگران را تحت تأثیر قرار دهد.

🔰سلبریتی ما حالا دریافته که برای سلبریتی بودن و ماندن تنها شهرت هنری یا حرفه ای کفایت نمی کند و غیر از کاری که در آن شهرت یافته، باید حرف های دیگری برای گفتن داشته باشد تا در ذهن اجتماع پیروانش تجدید شود و به زودی فراموش نشود. عکس ها و ژست های او اگر چه ممکن است طالبانی داشته باشد، اما به مرور کسالت آور می شود و جذابیت اش را از دست می دهد، بنابراین مقرون به عقل و حساب است که او نقش های دیگری را هم برای خود دست و پا کند، و هویت اجتماعی جدیدی را به ثبت برساند. مثلا او می تواند با کودکان کار شرنده پوش و ژولیده عکس بگیرد و از این رو برای خویش وجهه ی انساندوستی دست و پا کند یا حتی از آن فراتر رود و در نقش یک مصلح یا فعال اجتماعی ظاهر شود و راهکار ارائه دهد.

🔰او گاه در راه کسب هویت اجتماعی جدید و برای دخالتگری و ارائه راهکار نیازی به دانش و مهارت احساس نمی کند، چون شهرت او را از این ها بی نیاز می کند و به او این اختیار و اعتبار را می دهد که به راحتی در هر حیطه ای وارد شود و توجه ها را بر انگیزد. او هر چه تعداد فالوئرش بالاتر رود، به محق بودن در تاثیرگذاری بر امت اینستاگرامی اش مطمئن تر می شود.

🔰سلبریتی ما با آگاهی از این که شهرت و محبوبیت یک پیامبر اینستاگرامی خلق را حتی به تکرار نوای بغبغو می اندازد، به این صرافت می افتد که چرا در هیأت یک رهبر اجتماعی شفابخش ظاهر نشود و از معجزه ای حیرت انگیز رونمایی نکند. پس دوربینش را روشن می کند و از معجزه ی "نالوکسان ارزان در پیشگیری از مرگ ناشی از مصرف مواد" رونمایی و درافشانی می کند و امتش را به تهیه نالوکسان از داروخانه ها دعوت می نماید؛ بی توجه و بی اعتنا به اینکه تفسیر او از این موضوع علمی تا چه اندازه نادرست و انتشار آن تا چه حد خطرساز است. او به هدف شخصی خود که کوششی در مسیر کسب هویت اجتماعی تکمیلی است رسیده و این که بعد از این دخالتگری چه اتفاقی خواهد افتاد دیگر به او مربوط نمی شود. در عوض کل دستگاه پزشکی مملکت باید به تقلا و تکاپو بیفتند که این خبط بزرگ و خطرناک را تصحیح کنند که مشخص نیست در این آگاهی بخشی جبرانی تا چه حد توان مقابله با سلبریتی ای که تعداد دنبال کنندگانش در یک قلم از شبکه های اجتماعی به حدود هشت میلیون نفر می رسد را خواهند داشت.

🔰سلبریتی ها اگر می دانستند که تأثیرگذاری و دخالتگری می باید با احساس مسؤولیت در قبال جامعه توأم شود آن گاه شاید گاهی سکوت را بر ورود بی خردانه و غیرمسؤولانه به برخی مسائل و موضوعات ترجیح می دادند و برای حفظ جایگاه شان به روش های سالمتری متوسل می شدند.

@drsiminkazemi
@sociology_of_sport