✍️ترامپ رای نیاز دارد؛ مساله این است.. 🖊محمدرضا اسلامی

✍️ترامپ رای نیاز دارد؛ مساله این است.. 🖊محمدرضا اسلامی

✍️ترامپ رای نیاز دارد؛ مساله این است

🖊محمدرضا اسلامی

🔷 تنش های اخیر بعد از ساقط کردن پهباد آمریکا بر فراز خلیج فارس، وارد مقطع جدیدی شده است. چشم ها نگران، حوادث را دنبال می کنند و بسیاری نگرانند که نکند اقدامی ناگهانی، ورود به عرصه بی بازگشتی را (شاید برای چند سال آینده) باعث شود. نگاه ها پرسشگرانه به این سمت و سو است که بازیگر غیرقابل پیش بینی عرصه سیاست، ترامپ، چگونه پاسخ این ضربه را خواهد داد؟

🔷تحلیل های مختلفی در حال ارائه است. شایدهیچ کس با قطعیت نمی تواند بگوید چه خواهد شد؛ اما در میان انبوه تحلیل هایی که این روزها می شود توجه به یک نکته ضروری است و آن اینکه: «ترامپ به رای نیاز دارد» و این «یک اصل بسیار مهم و اساسی» دربارۀ حرکت ها و رفتارهایی است که از او سر خواهد زد.

نیاز به رای به چه مفهوم؟

مثالی در این بحث بی مناسبت نیست. چند روز پیش کنفرانس سالانه انجمن مهندسی عمران در شهر اورلاندو فلوریدا برگزار می شد (که طی سه گزارش، درباره آن اینجا گفتگو شد)؛ هواپیما که در اولاندو به زمین نشست، با تاکسی اوبر از فرودگاه تا محل کنفرانس رفتم. در طول مسیر یک جا در میانه بزرگراه، کار عمرانی در حال انجام بود. راننده که کلافه از ترافیک بود به کارگاه ساختمانی اشاره کرد و گفت: این پل رو نگاه کن! میدونی چقدر وقته درگیر این کار هستن؟! دائم اینجا رو ترافیک کرده. این باید پانزده سال پیش ساخته می شد نه حالا! بعد گفت: «اگر پولی که بردن در عراق و افغانستان خرج جنگ کردن رو خرجِ این بزرگراه ها کرده بودن الان وضعیت اینجا اینطور نبود... اینها پانزده سال پیش ساخته شده بود»

سه روز پیش (روز هیجدهم ژوئن) ترامپ شروع کمپین انتخابات ریاست جمهوری بعدی را از همین شهر #اورلاندو (فلوریدا) شروع کرد! چرا؟ چون فلوریدا یک ایالت کلیدی است و تک رای های فلوریدا در انتخابات قبلی برای ترامپ سرنوشت ساز بود.
ترامپ بسیار به سرنوشت انتخاباتِ پیش رو می اندیشد و هر حرکتی برای او، ذیلِ موفقیت در انتخابات 2020 تعریف می شود. یک واقعیت کلیدی این است که افکار عمومی مردم آمریکا، به راحتی پذیرای یک جنگ جدید نیستند.
بخش زیادی از مردم با این پرسش بی پاسخ مواجهند که چرا و به چه دلیل چنان هزینه سرسام آوری در خاورمیانه صرف شد در حالی که حقوق معلمین مدارس ابتدایی اینقدر ناچیز است.

برخورد و تنش کوتاه (و مقطعی) از ترامپ قابل تصوّر است ولی ورود به یک جنگِ تمام عیار خیر. چرا؟

🔷ترامپ الان تمام قد درگیر دو جنگ داخلی است. جنگ اول او با بخش زیادی از رسانه های آمریکاست که به شکل آتش به اختیار تمام مهمات رسانه ای خود را صرف کوبیدن ترامپ می کنند (با مصاحبه، مناظره، گزارش، گفتگو، نقد و ...) به امید اینکه تا یک سال و نیم آینده، چند میلیون از آرای (شکننده) ترامپ را کاهش دهند و مملکت را از این «رئیس» (به زعم خودشان) نجات بخشند. نیمی از کنگره هم در جنگی دیگر، به شکل تمام قد مقابل ترامپ هستند. ترامپ را البته از این هر دو باکی نیست. مشغول است به این زورآزمایی (و شاید حتی لذت هم می برد)؛ اما ترامپ در صورتی وارد جنگِ سوم خواهد شد که عرصه این جنگ جدید، برایش «ریزش» آراء به همراه نداشته باشد. بودن یا نبودن، اینجا مساله این است!

🔷 آیا این به مفهوم کم خطر بودنِ شرایط است؟

اصلا و ابدا. ورود ناگهانی به یک عرصه بی بازگشت همیشه محتمل است. درست است که افکار عمومی آمریکا پذیرای جنگ جدیدی نیست و احتمال ریزش چند میلیون از آراء ترامپ در اثر جنگ جدید وجود دارد، ولی این نباید باعث شود که نهایت مراقبت را به عمل نیاوریم. حتی توجه به نقش کنگره در محدود (مهار) کردن رئیس جمهور ایالات متحده هم نباید باعث افزایشِ خاطرجمعی ما شود.

آن جماعتی که مشتاق و منتظر رعد و برق نشسته اند، گمان می کنند که برای آتش گرفتن یک خرمن، یک صاعقه کافی است.

✔️گرد آمده از نیستی، این مزرعه را برگ /
ای برق، مزن ، خرمنِ ما سوختنی نیست

https://t.me/solseghalam