✍️فردای رئیس جمهور شدن ترامپ!

✍️فردای رئیس جمهور شدن ترامپ!

✍️فردایِ رئیس جمهور شدنِ ترامپ!

این متن زیر🔻 چهار سال پیش، فردایِ انتخابِ ترامپ به عنوانِ رئیس جمهور آمریکا نوشته شده بود. متن، مربوط به مشاهداتِ یومیه در یک دانشگاه است (۲۱ آبان ۱۳۹۵) در آن روزی که انتخابات در حال برگزاری بود و همچنین، فردای آن روز، یعنی روزی که بسیاری در دنیا بهت زده خبرِ «موفقیت دونالد ترامپ» را شنیدند!

🔷 بخش آخر این یادداشت، به پیش بینیِ یکی از دوستان آمریکایی ام به چهارسال «آمریکایِ بعد از ترامپ» باز می گردد. همچنان معتقدم که ساختارها وقتی مستحکم باشند، امثال ترامپ ها بدونِ تنش و خونریزی، کنار گذاشته خواهند شد.

✳️ جالب است که در آمریکایی که بیش از سیصد و پنجاه میلیون #اسلحه با خشاب پُر در دست مردم است، نَه در ماجرای انتخاباتِ 2016 گلوله ای شلیک شد، و نه در این ماجرای انتخابات 2020. نَه آمدنِ ترامپ با خونریزی توام شد، و نه کنار زدنِ ترامپ همزمان با تنش های خشن و بی فرجام شد.

❇️ این همان آمریکایی است که «اسلحه» ، روزانه در محله های غربی شیکاگو، کشته ها می گیرد (بیش از ده کشته در یک هفته) ولی «زبانِ سلاح» در حل «مسائل سیاسی»، جایی ندارد. این میزان بلوغ در رفتار اجتماعی مردم، حائز توجه است. با وجودِ تمامِ نواقص این روشِ انتخابِ رئیسِ «جمهور» ولی این بلوغ اجتماعی در «احتراز از خشونتِ سیاسی» محلِ تامل جدی است.

🔶 چهار سال پیش در این یادداشت به این پرداختم که چه ترامپ رئیس «جمهور» باشد و چه نباشد، اهالیِ دانش و «دانش گاه»، مسیرِ خودشان را می روند (با تمرکز) و اهالی بخشِ خصوصی هم مسیر خودشان را می روند (با جدیت).

ترامپی آمد، ترامپی رفت.
آقای دیرلین (زلزله شناس) در دانشگاه استنفورد داشت کار خودش را می کرد. الان هم دارد کار خودش را می کند!

@solseghalam
- - - - - - - - - - -
https://www.khabaronline.ir/news/599612/%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%D9%86%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE