کرونا خواهد رفت ولی احمدی نژاد خواهد ماند

کرونا خواهد رفت ولی احمدی نژاد خواهد ماند

کرونا خواهد رفت ولی احمدی نژاد خواهد ماند

🔹پیام تصویری محمود احمدی نژاد در تحلیل جهان #بعد_از_کرونا، حاوی نکات قابل تاملی است که باید به آن پرداخت.

در این پیام که با عنوان «در تحلیل وضعیت امروز و فردای جهان» منتشر شده، حرفهایی که احمدی نژاد طی شانزده سال گذشته عنوان کرده، #تکرار شده است. دیر یا زود ویروس کرونا خواهد رفت (چند ماه، یکسال، یا دوسال دیگر) ولی این اسلوب فکری و این نحوۀ بیان در کشور ما، باقی خواهد ماند.

✅ چند نکته در خصوص این پیام:

🔹یک- مدیریت جهانی

محمود احمدی نژاد با آگاهی از فضای جامعه ایران در سال 1384 انتقادهای تندی را به اکبر هاشمی رفسنجانی مطرح کرد. در واقع در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری، با بیانی رندانه به کاخ قدرت هاشمی رفسنجانی تاخت و این برایش محبوبیت گسترده آورد. «انتقاد» او از بخشی از مدیریت خواصّ کشور، بسیار موفقیت آمیز بود؛ پس با همین روال، بعد از رسیدن به ریاست جمهوری، انتقادهایش را تعمیم داد به «مدیریت جهان».
و چرا که نه؟
وقتی (در ایران) جسورانه سخن گفتن از بخشی از طبقه حاکمیت آنقدر کارگر واقع شد، چرا از حاکمیت جهان سخن نگوییم؟
اما آنچه که در عمل رخ داد چه بود؟

محمود احمدی نژاد با رسیدن به قدرت، حتی با حلقۀ اول رفقای پیرامون خود نساخت و آنها را از خود راند. از مهندس چمران گرفته تا مهندس فتاح، هیچ یک از رفقای قدیمی را برنتافت.
و تو با رفقایِ مشفق خود نساختی، آن وقت «مدیریت جهانی»؟
تو و یارانت آنگونه بر سرِ ماجرای قدرت در «یک کشور محدود» پنجه به صورت هم کشیدید؛ آن وقت در عرصه جهانی چه خواهی کرد؟

از مدیریت جهان و «صالحان» سخن می گوییم اما صالحانِ دیروز، چرا امروز از چشمها مخفی گشته اند؟ راستی امروز سعیدلو، علی آبادی، محرابیان و دیگر صالحان چرا از اَنظار پنهان شده اند؟

🔹دو- احمدی نژاد و مسیح و مهدویت

منظومه فکری احمدی نژاد در ارجاع به مهدویت و بهار، مبتنی بر یک سیستم فکری است که باید برای «فرار» از بن بستهای ذهنی، به نقطه ای ارجاع دهد و آن نقطه، بحث «مهدویت» است. نه به دلیل یک فلسفه فکری منسجم و نه به دلیل یک ساختار استدلالی قوی، بلکه به دلیل وجودِ بن بستهای فکری است که احمدی نژاد از «بهار» سخن می گوید.

سخن از بهار، یعنی که اگر آنچه من «دیروز برایتان فراهم کردم» زمستان بود، اما چه باک، بهاری (سرانجام) در راه است.
ارجاع به بهار، ارجاع به فردایی است که آن فردا، باید شوینده و پاک کننده خرابکاریهای دیروزِ من و ما باشد.

مدیریت جهانی خراب است اما درست می شود اگر «من مجددا بر سر کار آیم» و من هم «وقتی که» بر سر کار آمدم از همان روز اول تا روز آخرِ حضورم در قدرت، شما را ارجاع به بهاری خواهم داد که «خواهد آمد».

و چه حیف از این نامهای والایی (همچون مسیح)، که «چنین کارنامه ای» مدافع و مروّجشان باشد.

🔹سه- احمدی نژاد و رهبری

در این ویدئو به روال گذشته گفته می شود که «رهبران دنیا» به دنبال «برتری طلبی» هستند. در شرایطی که احمدی نژاد انتقاد خود را به «شکل عام» به مدیریت جهان معطوف می کند، در مورد رهبری ایران سکوت پیشه کرده است؛ چرا؟
احمدی نژاد به دلیل مسائل دورۀ دوم ریاست جمهوری و به دلیل برخورد قوه قضائیه با رحیم مشائی و بقایی از مجموعه حاکمیت خرسند نیست اما این را «ابراز نمی کند». دلیل این سکوت، نه رضایت، بلکه محاسبه احمدی نژاد از سود/زیان مقابله مستقیم با رهبری است. او، یک «عددِ رای» برای پایگاه اجتماعی خودش متصور است و یک «عدد رای» هم برای پایگاه اجتماعی رهبری.
لذا با این محاسبه، او هیچ نقدِ مستقیمی به رهبری کشور وارد نمی کند چون خود را در آغاز دهه ششم زندگی می داند و رهبری را در دهه هشتم.

این محاسبات باعث می شود که حاکمان جهان را (به شکل عام) نقد کند.

🔹چهار- خاستگاه احمدی نژاد

زبان آوریِ امروز احمدی نژاد ناشی از عملکرد ضعیف روحانی است. گذشته را ببینیم: برخاستن احمدی نژاد از کجا بود؟ اتفاقات «شورای شهر اول» در سال 1382 باعث انتخابِ مهدی چمران در «شورای دوم» شد. حدود چهارسال گلاویز شدن شدِید اصلاح طلبها با یکدیگر (که منجر به "منحل" شدن شورای شهر اول شد! یعنی نزاع تا حد انحلال!) و بعد حضورِ بی برنامه آنها در انتخابات شورای دوم «با گروههای متعدد و متفرق» باعث سرخوردگی مردم شده بود و در آن «میانه» مهندس چمران و اطرافیان ایشان با یک «رای شکننده» وارد شورای شهر تهران شدند. تا آخرین روزهای معرفی شهردار، نام سعیدی کیا به عنوان گزینه اصلی شهرداری بر سر زبان بود که ناگهان مهندس چمران نام جدیدی را مطرح کرد و همه پرسیدند: محمود احمدی نژاد کیست؟

جالب اینکه به محض رسیدن به ریاست جمهوری، اولین کسی که احمدی نژاد او را کنار گذاشت همان مهندس چمران بود!
...
و حال، باز دوباره سخن از مدیریت جهان.
▪️▪️▪️
کرونا بالاخره خواهد رفت ولی ویروس #خود_محوری و #خویش_صالح_پنداری ماندگار است.

@solseghalam