✅سه کارشناس بازار سرمایه اعلام کردند:

✅سه کارشناس بازار سرمایه اعلام کردند:
دلایل رونق بورس و صنایعی که محبوب شدند + پیش بینی مثبت تا فصل مجامع

🔹به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، فرهاد رمضان درباره دلایل رشد روزهای گذشته شاخص بورس که به ارقام و رکوردهای جدید و بیش از 195 هزار واحدی رسیده به ایرنا گفت: هفته گذشته بازار تحت تاثیر افزایش قیمت دلار بود و برخی فعالان تصور کردند با افزایش قیمت دلار ، ارزش دارایی شرکت هایی که از دارایی ثابت بیشتری برخورداند صعودی می شود.

🔹وی ادامه داد: شرکت های صادرات محور که درآمدهایی را از محل افزایش قیمت ارز کسب می کردند با اقبال زیادی همراه شدند.به دلیل رشد بازار موازی در قبل از نوروز، بسیاری از فعالان اقتصادی ، ریسک بالایی را برای بازار طلا و سکه اعلام کردند که باعث شد بازار سرمایه به عنوان اهرمی برای کنترل نقدینگی ، سرمایه های بیشتری را جذب کند.

🔹این کارشناس بازارسرمایه افزود: به دلیل تعطیلات نوروزی، بسیاری از فعالان بازار غایب بودند اما در نخستین هفته فعالیت های اقتصادی، زمینه افزایش تقاضا و معاملات در بازار سرمایه فراهم شد. با این اوصاف بازار سرمایه تا فصل برگزاری مجامع به صورت تناوبی با روند مثبتی همراه خواهد بود و تا یک ماه آینده دوران خوبی در پیش خواهد بود و نسبت به دیگر بازارها شرایط مناسبی را تجربه کند.

🔹به گفته رمضان، سیاست حمایتی دولت، علاوه بر تداوم و استمرار رشد منطقی بازار سرمایه ، زمینه کاهش هیجان و ورود سرمایه ها به بازار سرمایه را فراهم خواهد کرد و به طور حتم تا هنگام اوج برگزاری مجامع (از 15 خرداد تا 15 تیر)، روندی مثبت و رو به رشد رخ خواهد داد.

🔹وی به صنایع مقبول هفته گذشته اشاره کرده و گفت: صنعت سیمان طی سال های قبل به دلیل هزینه های عمرانی دولت با عملکرد چندان مطلوبی همراه نبود و روند ثابتی را در پیش گرفته بود اما اخیرا" با استقبال بسیار زیادی مواجه شده است. صنایع دامپروری و کشاورزی هم ، سهامداران زیادی را جذب کرد و زمینه افزایش قیمت سهام شرکت های این صنعت فراهم شد. شرکت های ساختمانی هم پرطرفدار بودند و سهام این صنعت در شش ماه دوم سال گذشته ، رشد بسیار کمی را تجربه کرد اما درخشش خوبی را نشان داد.

🔵اثر سیل بر صنایع بورسی

علیرضا کاهدی نیز گفت: سیل بر روی تقاضا و عرضه برخی کالاها تاثیرگذار بود که در کنار افزایش قیمت ارز ، زمینه رشد شاخص بورس را فراهم کرد. چرا که تقاضا برخی صنایع مانند فولاد، سیمان، مصالح ساختمانی و همچنین طرح های عمرانی به دلیل وقوع سیل افزایش یافت که باعث خروج از رکود برخی از صنایع مانند سیمان شد.

🔹وی ادامه داد: برخی صنایع مانند موادغذایی، قند و شکر هم با دو تحلیل متناقض و مربوط به بهبود تولید محصولات و نابودی برخی مزارع و افزایش قیمت ها همراه هستند.طبق این موضوع ، تحلیل می شود شرکت های این دو صنعت با افزایش تقاضا ، شاهد روند صعودی سود و قمیت سهام می شوند.

🔹این کارشناس با بیان اینکه افزایش قیمت ارز منجر به رشد شرکت های صادرات محور شده ، قیمت دلار را افزایشی پیش بینی کرد و افزود: سیل چند روز اخیر چند هزار میلیارد تومان هزینه بر روی دست دولت گذاشته که به تبع بر افزایش قیمت دلار تاثیرگذار خواهد بود.

🔵عوامل موثر بر رشد شاخص و پیش بینی ورود سرمایه های جدید

🔹مهدی جهانی دیگر کارشناس هم گفت: رشد بازار سرمایه برای سال جدید دور از انتظار نبود و پیش بینی شده بود. در این میان حذف دلار 4200 تومانی گوشت، زمینه رشد 40 درصدی صنایعی که وابسته به هستند را فراهم کرد و تفاوت دلار آزاد و نیمایی باعث شد تا نمادهای صنایعی ارزآور با رشد قیمت سهام روبرو شوند.

🔹وی افزود: قیمت فولاد در بورس کالا هم با افزایش حدود 30 درصدی همراه بود که به طور مستقیم بر صنایع فلزی و فولادی مانند فولادمبارکه و فولاد خوزستان اثرگذاشت. قیمت نفت هم به چند دلیل مانند کمبود عرضه با افزایش همراه شد بر رشد شاخص بورس موثر واقع شد.

🔹جهانی با بیان اینکه تمام این عوامل در کنار یکدیگر باعث رشد واقعی شاخص شده و این روند ادامه دار خواهد بود ، افزود: بورس نسبت به بازار طلا و مسکن از جذابیت بیشتری برخوردار است و به دلیل حاشیه امنیت ، باعث سرازیر شدن سرمایه های مردم به سمت بورس شده است.

✔️کانال بازارسرمایه @stockmarket_press 🔜