💢رویکرد تمدنی، روشی برای تحلیل پدیده‌های سیاسی و اجتماعی.. 🔻دکتر محمدرضا بهمنی:

💢رویکرد تمدنی، روشی برای تحلیل پدیده‌های سیاسی و اجتماعی

🔻دکتر محمدرضا بهمنی:

🔸تحلیل پدیده‌­های سیاسی و اجتماعی، با رویکردهای متفاوتی می‌­تواند انجام شود. روشن است که نگرش­‌های تک‌­بعدی، خُرد و احیاناً فاقد آینده­‌نگری، ابزارهای مناسبی برای تحلیل دقیق و پیش برنده در اختیار نمی‌­گذارند. برای عبور از این اشکالات، رویکرد تمدنی که سطح و ابزار تحلیل قابل‌استفاده‌ای را در اختیار می­‌نهد مورد توجه پژوهشگران و تحلیل­گران قرار گرفته است. اساساً مطالعات تمدنی نوین، از «تمدن به‌ مثابه یک موضوع» به «تمدن به‌ مثابه یک رویکرد» تبدیل‌ شده است.

🔸مطالعات تمدن­‌شناسانه به‌عنوان یک حوزه دانشی مستقل، از پیچیدگی­‌ها و احیاناً ابهاماتی برخوردار است که در این مجال بدان وارد نمی‌شویم، بلکه، تمدن به‌مثابه یک رویکرد در مطالعات اجتماعی، در اینجا مورد نظر است.

🔸اهمیت نگرش تمدنی از آن ‌روست که اولاً؛ نگرش تمدنی، نگرشی فراگیر و جامع است. در این رویکرد، تحولات اجتماعی در مقیاسی کلان و در نسبتی با دیگر حوزه­‌ها مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته، از تحلیل­‌های تک عاملی پرهیز می‌­شود.

🔸ثانیاً؛ نگرش تمدنی، مناسبات انسانی را با غایت­‌اندیشی و آینده­‌نگری مورد تحلیل و بررسی قرار می­‌دهد. همچنین در رویکرد تمدنی مناسبات انسانی اخلاق‌مداری تعریف می­‌شود و در آن دین نمی­‌تواند نادیده انگاشته شود.

ا—--------------------------—ا

https://telegram.me/tamadone_novine_islami