چطور می‌شود پسری از فقیرترین روستاهای نپال به آرزوهایش برسد و بعد آرزوهایش را برای رؤیاهایش فراموش کند و سپس رؤیاهایش را به واقعیت

چطور می‌شود پسری از فقیرترین روستاهای نپال به آرزوهایش برسد و بعد آرزوهایش را برای رؤیاهایش فراموش کند و سپس رؤیاهایش را به واقعیت پیوند بزند؟

#نیرمال_پورجا (معروف به #نیمسدای و #نیمس) ابرانسانی است که در شش ماه و شش روز به چهارده قله‌ی هشت هزار متری جهان صعود کرد، درحالی‌که رکورد قبلی حدود هشت سال بود! #ورای_ممکن روایت تبدیل این ناممکن به ممکن است. #نیرمال، با تلاش بسیار، به هنگ گورخاها و ارتش بریتانیا پیوسته بود و درحالی‌که شغلی با درآمد خوب و آینده‌ای مطمئن انتظارش را می‌کشید، از همه‌چیز دست شست تا به رؤیایی جامه‌ی واقعیت بپوشاند که زبده‌ترین کوه‌نوردهای جهان با لبخندی استهزاآمیز به استقبالش می‌رفتند.

در #ورای_ممکن ما قدم‌به‌قدم با این اعجوبه همراه می‌شویم و پروژه‌ی صعود به هر چهارده قله را با چالش‌ها و تلخی‌ها و لذت‌های هر کدام پی می‌گیریم. نیرمال زیاد اهل حاشیه رفتن نیست و ریتم کتاب هم تند است. ماجرا با اولین صعود او به #اورست و کشف توان و استعداد شگرفش در کوه‌نوردی آغاز می‌شود و با پی‌ریزی #پروژه_ی_ممکن، استعفا از ارتش، گردآوری همنوردان و شروع صعودها ادامه می‌یابد. بارها و بارها عوامل متعددی (از آب‌وهوای نامساعد گرفته تا مشکلات صدور ویزا و مسائل امنیتی و مالی) اتمام پروژه را نزدیک جلوه می‌دهند، اما نیرمال مرگ را به تسلیم ترجیح می‌دهد و راهی برای ادامه دادن می‌یابد.

این روزها، متأسفانه جامعه‌ی کوه‌نوردی دنیا با معضل اخلاقی بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند و آن همانا رسیدن به قله به هر قیمت ممکن است. نمونه‌اش اتفاقی است که اخیراً برای دوست شاعر و حقوق‌دانمان #مهری_جعفری رخ داد و، طبق روایت‌ها، گروهی از کوه‌نوردها با اینکه او را ازپاافتاده و افگار دیده بودند، به مسیرشان ادامه دادند تا قله را فتح کنند و این بی‌توجهی به قیمت جان مهری تمام شد. صعود به قله‌های مرتفع جهان هزاران دلار هزینه دارد و فرصت و توان برای صعود محدود است؛ آسان نیست که از این‌ها گذشت و قهرمان واقعی بود. از درس‌های ارزنده‌ی #ورای_ممکن این است که #نیرمال_پورجا هیچ‌گاه اخلاق را قربانی رکوردشکنی و موفقیت نمی‌کند و بارها پیش می‌آید که صعودش را نیمه‌تمام می‌گذارد یا جانش را به خطر می‌اندازد تا کوه‌نورد درراه‌مانده‌ای را به کمپ منتقل کند و از مرگ نجات دهد.

مترجم کتاب، آقای #شهاب_رئیسی_اسکویی، از اعضای سابق تیم ملی کوه‌نوردی ایران است و اشراف ایشان به ژانر کتاب باعث شده ترجمه‌ی اصطلاحات تخصصی دقیق باشد و حال‌وهوای متن اصلی به‌خوبی به خواننده‌ی فارسی‌زبان منتقل شود.

#ورای_ممکن برای دوستداران کوه و کوه‌نوردی کتابی است بسیار آموزنده، اما درعین‌حال می‌تواند برای همه‌ی کتاب‌خوان‌ها جذاب باشد و تحولی در بینش ما ایجاد کند؛ نه مثل کتاب‌های زرد که «پا شو به زندگی لبخند بزن» و این‌ها را تجویز می‌کنند! بل کتابی که بعد از خواندنش تلنگری احساس می‌کنید و شاید برای رسیدن به دل‌خواسته‌هایتان راسخ‌تر شوید، اما با پایی در واقعیت و با تلاش سخت و نه با رؤیابافی و فریب دادن خود. #ورای_ممکن نشان می‌دهد رسیدن به موفقیت از مسیر بدترین دشواری‌ها و بلاها می‌گذرد و بهای سنگینی دارد، اما شدنی است.

#ورای_ممکن را #نشر_نون منتشر کرده است.

@NoonBook
@Virastaar