🔴 مرگ دو توله پلنگ و نابودی بلوط‌ها؛ بی تفاوتی مسئولین نسبت به یک ظرفیت محیط زیستی!

🔴 مرگ دو توله پلنگ و نابودی بلوط ها؛ بی تفاوتی مسئولین نسبت به یک ظرفیت محیط زیستی!


🔹 این هفته در رسانه های استان شاهد خبر دو رخداد محیط زیستی بودیم که یکی از آنها بازتاب گسترده ای در رسانه های فارسی زبان ایران و جهان داشت.
مرگ دو قلاده توله پلنگ که به طرز فجیع و دلخراشی از بین رفته بودند، باعث واکنش های زیادی از جانب دوستداران محیط زیست و مردم در رسانه های ارتباط جمعی شد و دیگری آفت زدگی وسیع درختان بلوط کوه شره که این مورد کمتر در رسانه های استان و کشور به آن پرداخته شد. در حالیکه هر دو رخداد از یک درجه اعتبار و اهمیت برخوردار هستند اما ظاهرا آفت زدگی درختان بلوط در استان به امری عادی و طبیعی تبدیل شده است که کاری برای نجات آنها صورت نمی گیرد.
از قضا منشا هر دو خبر از یک نقطه جغرافیایی می باشد و قطعا خیلی از مردم و حتی مسئولین نمی دانند کوه شره کجاست و چه گستره ای از درختان بلوط را در خود جای داده است ! درختان بلوطی که در حال نابودی هستند و کمترین توجه و تدبیری برای نجات آنها صورت گرفته است و بدتر اینکه مسئولین نسبت به این منطقه در بی تفاوتی کامل بسر می برند.
منطقه بیدانجیر جایی که رودخانه مارون از آنجا سرچشمه می گیرد، واقع در شمال شهر دهدشت که در قسمت شمالی آن کوه نور(نیر) با طبیعتی سردسیری که اغلب روزهای سال پوشیده از برف است، دارای پوشش گیاهی چویل و محل زندگی خرس، پلنگ،بزکوهی، روباه، کفتار ، کبک و سایر جانوران و پرندگانی بود که به وفور در این منطقه دیده میشدند و طی سالیان گذشته با بی توجهی متولیان و شکار بی رویه شکارچیان تعداد آنها کاهش یافته و به مانند گذشته مشاهده نمی شوند. این کوه با توجه به گستردگی آن که از جوخانه شروع شده و تا بیدانجیر ادامه یافته و پهنای عظیم آن به لوداب وصل می شود، نیازمند مراقبت و توجه ویژه ای است چرا که زیستگاه تعداد بسیاری از جانواران مهمی است که در حال انقراض و نابودی هستند. کوه شره با آب و هوای گرمسیری که دارای یک طبیعت بکر با گستره ای از درختان بلوط و سایر گونه های جانوری و گیاهی مخصوص خود در قسمت جنوبی منطقه بیدانجیر واقعا شده که طبیعتا قرار گرفتن در بین دو کوه بزرگ با دو آب و هوای متفاوت مناسب ترین شرایط برای زیست گونه های جانوری و گیاهی می باشد و درختان بلوط آن مبتلا به بیماری های مختلف و در معرض خطر جدی و فزاینده خشک شدن هستند.
این دو رخداد تلخ به خوبی نشان می دهند که این منطقه دارای چه ظرفیت های محیطی زیستی بوده که مورد غفلت مسئولین امر و در راس آن محیط زیست قرار گرفته که کمترین شناخت و اطلاعی از این منطقه دارند.
سال گذشته نیز لاشه یک قلاده پلنگ دیگر در همین منطقه پیدا شد. به گفته افراد محلی حداقل ۲۰ و شاید تعداد بیشتری پلنگ در دو سوی این منطقه قرار دارند و هر ساله از گوشه و کنار اخباری از شکار آنها و سایر گونه های جانوری آنجا به گوش می رسد.
گستره ای درختان بلوط و سایر گونه های درختی کوه شره بسیار بیشتر از منطقه باشت است که همواره در رسانه ها البته به درستی از نگرانی برای بلوط هایش صحبت می شود و با بیماری و آفت در حال نابودی قرار گرفته و متاسفانه عامل انسانی در این منطقه در سایه گمنامی منطقه بیشتر از آفات و بیماری ها باعث از بین رفتن بخش زیادی از بلوط های این منطقه شده اند.
آنچه در این بین جای تاسف بیشتر دارد و شاید هدف اصلی از نگارش این یادداشت است بی توجهی مسئولین محیط زیست نسبت به این اکوسیستم و طبیعت زیبای آن بوده که فاقد حتی یک محیط بان می باشدو هر بار پس از یک فاجعه زیست محیطی ادعا می کنند که با کمبود نیروی انسانی روبرو هستند، درحالیکه ظرفیت استفاده از داوطلبان محلی و آموزش مردم منطقه برای برخورد با تخریب گران محیط زیست و جانوران آن وجود دارد و می توان آسیب به گونه های جانوری و محیط زیست را به حداقل رساند و حتی بعید نیست که قطع شدن پنجه های دو توله پلنگ زیبا ناشی از نوعی فرهنگ خرافه باشد

🔹 کانال تحلیلی خبری گلبونگ

https://t.me/golbongnews/337