✅ جامعه‌شناسی آموزش و پرورش

✅ جامعه‌شناسی آموزش و پرورش

📍 آموزش و پرورش، پديده‌‌اي است كه آشكار يا نهان در تمام اركان و نهادهاي اجتماعي جاي دارد و از راه تاثيرات متقابل در كل نظام اجتماعي نفوذ مي‌كند.

فراگرد آموزش و پرورش، متضمن تركيبي ازروابط وكنش‌هاي متقابل اجتماعي است. تحليل جامعه‌شناختي آن هم مي ‌تواند به آموزش و پرورش رسمي كه تحت شرايط معين در آموزشگاه ها صورت مي‌گيرد و هم به فراگرد هاي تربيتي بي‌شماري كه در خانواده و محيط زندگي به صورت منفي اتفاق مي‌افتد ناظر باشد.

« بطوركلي جامعه ‌شناسي آموزش و پرورش برمطالعه روابط ميان آموزش وپرورش و جامعه، از طريق كاربرد منظم دانش، مفاهيم، نظريه‌ها، روشها و فنون جامعه‌شناسي، اطلاق مي‌شود.

در تعريفي ديگر، جامعه‌شناسي آموزش و پرورش عبارت است از : تحليل علمي الگوها و فراگردهاي اجتماعي دخيل در نظام آموزش و پرورش( بروك اور و اريكسون 1975).

منظور از نظام آموزش و پرورش الگوي كلي نهادها و سازمانهاي رسمي جامعه است كه به واسطه آن معارف و ميراث فرهنگي منتقل و پرورش و رشد اجتماعي و شخص افراد جامعه ميسر مي‌شود».

🔸 بطور کلی هدف جامعه شناسی آموزش و پرورش آن است که پدیده آموزش و پرورش ، نحوه ی تشکل وسازمان دهی وکارکردهای آن در زندگی اجتماعی مطالعه می کند.

📚 جامعه شناسی آموزش و پرورش
🖋 دکتر علی علاقبند

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology