‍ ✅زنان و آینده سیاست در سپهر تحولات ایران در قرن ۱۵ خورشیدی: نگاهی به بلندای خاش. ✍🏻سیدجواد

‍ ✅زنان و آینده سیاست در سپهر تحولات ایران در قرن ۱۵ خورشیدی: نگاهی به بلندای خاش
✍🏻سیدجواد #میری

خبر خیلی کوتاه بود ولی دنیایی از تحولات در دل آن نهفته است و کافی است چشمت به بینش جامعه شناختی آنگونه که سی رایت میلز میگفت مسلح باشد و آنگاه خواهی دریافت که جنبش مدنی در ایران نه از بالا به پایین و نه مبتنی بر قاعده الرجال قوامون علی نساء بل از جامعه مدنی و از سوی زنان و از همه مهمتر از سوی زنانی که دائما به منطقه محرومه از سوی صدا و سیما به ایرانیان القاء میگردد که سیستان و بلوچستان منطقه محرومه است. خبر چه بود؟ خبر این بود:


تمامی ۱۰ داوطلب نامزدی انتخابات شورای اسلامی در روستای افضل اباد دهستان پشتکوه شهرستان خاش در سیستان وبلوچستان زن هستند.

ولی در این کوتاه خبر دنیایی تحول نهفته است و نشان از این دارد که زنان ایرانی نه تنها ضعیف نیستند بل استضعافی که بر آنها بر اثر مناسبات اجتماعی/سیاسی/حقوقی/دینی/مذهبی تحمیل شده است دیگر کارکردهای اجتماعی خود را از دست داده است و مناطقی که محروم نگاه داشته شده اند-به دلائل عدیده منجمله توسعه نامتوازن- به هیچوجه ذاتا محروم نیستند زیرا عنصر انسانی که محور هر گونه توسعه پایدار است فعالانه در صحنه حضور دارد. حال وظیفه سیاستگذاران است که از این فرصت برای ترمیم شکافهای جنسیتی/حقوقی/سیاسی/اقتصادی/مذهبی/قومیتی بهره وافی را ببرد. نکته آخر اینکه زنانه شدن جامعه مدنی ایران پیامی صریح به مراجع دینی ایران است که در برابر تغییر و تحولات قرن پیش رو در ایران چه نقشی برای خویش میخواهند تعریف کنند: پیشرو یا پسرو؟ علامه جعفری ۵۰ سال پیش بحثی را مطرح نمود با عنوان فرهنگ پیشرو و فرهنگ پیرو که نقش عامل فرهنگی و مولفه های پیشرو بودن فرهنگی را به دقت مفهومسازی نموده بود. به نظر من نسل جدید مرجعیت باید به این گفتمان نگاه دیگری بیاندازد تا در جهت گیریهای اجتماعی در کنار نیروهای پسرو قرار نگیرد. به زبان دیگر، رخدادی که در خاش روی داد نیاز به خوانشی نمادین دارد که در این خوانش دگردیسی جامعه آینده ایران در آن به وضوح نمایان است.

🔰از کانال سیدجواد #میری

#شورای_شهر
#انتخابات
#زن

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw